Marković: Vlast uvek velike probleme zatrpava nekom izmišljenom zaverom

Vesti 19. dec 202112:53 42 komentara
Dragan Mujan/Nova.rs

Kad god je ovde neki veliki problem, režim zatrpava javnost nekim atentatom ili izmišljenom zaverom, kaže reditelj Goran Marković, osvrćući se na lavinu napada na njega, kojem se pridružila i premijerka Ana Brnabić.

„Pretpostavljam da su ovde posredi neki drugi razlozi, a ne moj intervju dat jednom nedeljniku“, kaže Marković za Nova.rs.

Iako je reditelj i profesor FDU već gotovo mesec dana na udaru, nakon što je Upravni odbor Filmskog centra Srbije na čelu s Jelenom Trivan poništio konkurs, ne želeći da finansijski pomogne realizaciju njegovog filma „Doktor D“, preko legimitisanja na protestu, intervju koji je reditelj dao Novom magazinu pokrenuo je novu lavinu napada. A u tom razgovoru Marković je, između ostalog, rekao da „ukoliko zavede otvoreni teror, onda će to izazvati samoorganizovanje ljudi u podzemni otpor. Ja se, ipak, nadam da on (Aleksandar Vučić) pred očima ima Čaušeskuov kraj i da će se povući bez krvi“.

Najpre se oglasila ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darija Kisić Tepavčević, koja je na svom Instagram nalogu dala „anamnezu bolesti reditelja“.

Usledile su osude stručne, a i šire javnosti na ove uvrede upućene Goranu Markoviću, da bi se oglasila i premijerka. Tvit u kome je, između ostalog stajalo da je Vučić „napravio bolnice, puteve, fabrike, ali da je zaboravio da sazida jednu veliku ludnicu za Markovića i ekipu, zbog čega mu ludaci prete“, premijerka Ana Brnabić je prokomentarisala rečju – Istina.

„Kao i uvek, radi se o tome da se neki veliki problem zatrpava nekom izmišljenom zaverom. Uvek kada u ovoj zemlji imamo neki veliki problem oni – režim, služba ili neka druga mašinerija, izmisle neki atentat ili strašnu zaveru. I tako skreću pažnju s tog problema. A posebno sam ja, koji nisam ništa slično pomenuo u tom intervjuu za koji su se ‘uhvatili’, na neki način ovoga puta izabran da budem ‘slučaj’. Više nemam šta o tome da kažem. Nemam pojma šta sam kome skrivio. Uostalom, i ne interesuje me“, poručio je Marković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare