Marku Vidojkoviću upućene nove pretnje

Vesti 30. apr 202214:00 > 14:01 komentara
N1/arhiva

Piscu i koautoru podcasta "Dobar, loš, žao" Marku Vidojković ponovo su upućene pretnje.

Kako piše portal Nova.rs, njemu je sa Tviter naloga Stop Diktaturi, iza kojeg stoji izvesni Luka Majić, poslata pretnja u vidu komentara na najavu epizode sa Aleksom Kavčićem, koju je objavio Vidojkovićev kolega Nenad Kulačin. U komentaru je napisano da ga „treba namlatiti kao konja, ako Bog da, samo da ga sretnem“.

Nešto kasnije, Luka Majić je privatno poslao poruku Kulačinu putem aplikacije „Messenger“ u kome je napisao da ostaje pri onome što mu je napisao na Tviteru i da mu to prenese „samo da ga sretne, jedva čeka“.

Ove pretnje su Vidojković i Kulačin odmah prijavili nadležnim organima, navodi Nova.rs.

Njih dvojica su u proteklom periodu podneli više od 20 prijava zbog pretnji Tužilaštvu za visoko-tehnološki kriminal i nijedna od njih nije dobila sudski epilog.

Među njima je i ona Aleksandra Šapića, kandidata za gradonačelnika Beograda ispred SNS, da će im iščupati srce ako ih vidi na ulici.

Ta prijava je odbačena, ali će se Vidojković i Kulačin, ipak, sresti na sudu sa Šapićem, jer ih je aktuelni predsednik opštine Novi Beograd i potpredsednik SNS tužio povredu ugleda i časti podnevši zahtem da mu se isplati oko 1,5 miliona dinara.