Moguća finansijska podrška EU za rehabilitaciju lokalnih puteva u Srbiji

Vesti 31. mar 202318:46 8 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović danas je sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom razgovarao o napretku Srbije u oblasti digitalizacije i razvoja elektronskih usluga i daljoj saradnji u sprovođenju reforme javne uprave.

Kako je saopštilo nadležno ministarstvo, Žiofre je pohvalio napore srpskih vlasti u oblasti razvoja eUprave i dalje digitalizacije javnih usluga, koje su visoko na listi prioriteta EU kada je u pitanju reforma javne uprave.

Šef Delegacije EU je ocenio da je Srbija uspešno okončala pregovore za novi instrument Sektorske budžetske podrške u oblasti reforme javne uprave, čime je još jednom potvrđen status ministarstva kao kredibilnog partnera u ovoj oblasti.

Martinović je rekao da je ministarstvo nedavno dodelilo iz budžeta 490 miliona dinara gradovima i opštinama za primenu različitih projekata, ali da izdvojena sredstva nisu bila dovoljna za pomoć svim lokalnim samoupravama.

Razmotrene su mogućnosti za dalju finansijsku podršku i pomoć EU u cilju rehabilitacije lokalnih puteva i unapređenja socio-ekonomske infrastrukture u gradovima i opštinama, dodaje se u saopštenju.

Razmatrani su novi modaliteti saradnje i politički dijalog će biti nastavljen u okviru sastanka Posebne grupe za Reformu javne uprave koji je planiran za 21. april.

Komentari (8)

Vidi sve komentare