Matić o napadu na Milinovića: Na isti način je planiran i napad na Pantića

Vesti 16. apr 202119:45 > 21:27 3 komentara

"Napad na Daška Milinovića je planiran, na isti način je planiran i napad na Milana Pantića koji je ubijen, ovo je mnogo ozbiljniji slučaj od običnog napada", rekao je član vladine Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara Veran Matić.

Rano jutros u Novom Sadu, radijskog voditelja Daška Milinovića pretukla su dvojica maskiranih mladića, metalnim štanglama. Policija je uhapsila jednog i utvrdila identitet drugog napadača.

„Od samog jutra sam na vezi sa Daškom i nadležnim institucijama i sve je funkcionisalo kako bi trebalo, otkriven je prvi napadč i uhapšen, imamo dobar primer kako treba reagovati. Nedostaje poverenje između novinara koji su ugroženi i bilo bi dobro kada bi imali situaciju da kada se naslućuje mogućnost napada, da se to prijavi, ako ne institucijama, onda lokalnim udurženjima, NDNV je dobro uduruženje, bilo bi dobro kada bismo prevenirali obvakve slučajeve“, rekao je Matić.

Pročitajte i:

Kako je naglasio, napad na Milinovića je planiran na isti način kao što je planiran napad na Pantića, koji je ubijen.

„Ovo je mnogo ozbiljniji slučaj od običnog napada. Svaki udarac u glavu je potencijalno ubistvo, on je uspeo da se zaštiti. Danas je odrađeno onako kako je trebalo, žao mi je što se uvek ne radi na ovako organizovan način, dobro je da postoji svest da se ovako uradi. U ovakvim slučajevima ako se ne reši odmah, identifikuju i uhapse krivci, svaki sledeći dan je duplo teži za razotkrivanje, zato je važno ovo što se ovako reagovalo“, objasnio je Matić.

Matić kaže da smo videli situaciju napada profašista na antifašistu.

„On kao novinar pokazuje visok stepen aktivizma protiv profašističkih organizacija koje imamo, mi smo duboko polarizovani, nedopustivo je da imamo snaženje profašističkih organizacija. Često oni prođu nekažnjeno, to stvara atmosferu nekažnjivosti koja stimulativno deluje na te pojedince i organizacije. Jedino drastičnom kaznenom politikom se može stati na kraj tome“, poručio je Veran Matić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare