Matić o putovanjima: Pooštravaće uslove za državljane Srbije zbog korone

Vesti 08. sep 202109:10 > 09:2517 komentara
Freeimages.com/ Christian Großekathöfer

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić preporučila je građanima da pre putovanja u inostranstvo obavezno provere uslove koje pojedine zemlje postavljaju državljanima Srbije nakon naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom, zbog čega su neke države Srbiju već vratile na crvenu listu.

„Preporučujem građanima da dan uoči polaska na put na sajtu Ministarstva inostranih poslova pogledaju uslov putovanja jer se oni bukvalno menjaju na dnevnom nivou“, rekla je Matić za Radio-telviziju Srbije.

Konstatujući da se epidemiološka situacija „alarmantno pogoršava“, Matić je rekla da će to „dodatno pooštriti kriterijume za ulazak naših državljana u pojedine zemlje“ i da je pojedine države, osim negativnih testova i vakcinacije nekom od vakcina prihvaćenih u EU, „možda zahtevati i karantin“.

Ona je rekla da će Srbija verovatno biti vraćena na crvenu listu Evropske unije. Dodala je da i dalje svaka zemlja članica Unije postupa po svom nahođenju, kao Češka koja je pre dva dana stavila Srbiju na crvenu listu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar