Matić: Sramno što proces protiv Simonovića traje duže od četiri godine

Vesti 20. mar 202315:22 1 komentar

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić ocenio je da je sramno što proces protiv Simonovića i izvršilaca odgovornih za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića traje duže od četiri godine, ali smatra da je kazna zadovoljavajuća.

Matić kaže da zna koliko su i Milan i njegova supruga teže oboleli tokom procesa. Drago mi je što je viša zatvorska kazna, očekujem da se ovaj žalbeni postupak što pre završi kako bi apelacija potvrdila presudu i započeo proces naknade štete.

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je na pet godina zatvora, za podstrekivanje drugih lica na krivično delo izazivanje opšte opanosti. Ta druga lica, njih trojica, su u noći između 11. i 12. decembra 2018. zapalila automobil supruge novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića, a vatra se potom proširila na garažu i kuću, dok su Jovanović i njegova supruga spavali.

Novinar portala Žig info Milan Jovanović je posle presude izjavio je da je danas specijalni dan, da počinje proleće i da se nada da će biti bolji dani za slobodu medija u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare