Dete palo sa drugog sprata vrtića na Miljakovcu

Vesti 09. sep 202210:41 > 12:20 115 komentara

U vrtiću na Miljakovcu je dete palo kroz prozor sa drugog sprata.

U pitanju je jednogodišnji dečak koji je pao sa visine od sedam do osam metara, javlja reporterka N1 iz vrtića Trčuljak.

Prebačen je sa majkom u bolnicu u Tiršovoj,  a iz pomenute klinike rekli su za Nova.rs da je dete u stabilnom stanju.

Reporterka N1 nezvanično saznaje da su iz Tiršove obavestili policiju da izađe na teren i uradi uviđaj. Prema njenim rečima, jedna ekipa policije pojavila se oko pola 12, a druga desetak minuta kasnije. Oni su ušli u vrtić da razgovaraju sa direktorkom, koja je najavila da će se obratiti okupljenim medijima.

Otac jednogodišnjeg deteta, koji nije želeo da bude snimljen, kazao je da je dete u Tiršovoj i da je dobro i zdravo.

„U toku je dijagnostika. Dete je stabilno, nije životno ugroženo. Očekujemo da će biti dobro. Nakon dijagnostike znaćemo više detalja“, rekao je za Nova.rs dr Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Prema rečima vaspitačice, dečak je iskoristio trenutak nepažnje i popeo se na sto koji se nalazio pored otvorenog prozora, nakon čega je pao s visine od sedam osam metara.

Prema rečima ministra prosvete Branka Ružića, koji je kazao da će odgovorni za incident najstrože biti kažnjeni, u vrtić će biti poslata prosvetna inspekcija, ali reporterka N1 kaže da za sada nije stigla.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare