Eksplodirala plinska boca u radnji u centru Beograda, pet osoba povređeno

Vesti 31. maj 202109:32 > 12:53 46 komentara

U jednoj radnji u Čika Ljubinoj ulici u Beogradu jutros, nešto pre 9h, došlo je do eksplozije, a zatim i požara, a prema saopštenju gradske uprave, pet osoba je povređeno. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je za N1 da je jedna osoba teže povređena i da se nalazi na reanimaciji u Urgentnom centru. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je da su uzrok eksplozije bile neispravne instalacije koje su dovele do eksplozije plinske boce.

„Sve povređene osobe su zbrinute a jedna je na reanimaciji, koliko sam dobio informacije iz Urgentnog centra. Desilo se to sa plinskom bocom, koja očigledno nije dobro servisirana, bar tako kažu prvi preliminarni izveštaji… Vlasnica menjačnice je pretrčala preko puta do restorana i pozvala, menadžer je krenuo da joj pomogne i tada se desila eksplozija, pa je i on među povređenima. Požar je ugašen tako da su svi stanari zgrade bezbedni. Ovo je nauk da svi koji imaju plinske boce, da ih servisiraju preko onih koji su ovlašćeni“, kazao je Vesić.

 

Kako za portal N1 kažu očevici, eksplozija je bila toliko jaka, da su pomislili da se nešto srušilo.

Od siline eksplozije popucala su stakla na okolnim lokalima.

Radojičić je rekao da su četiri ekipe vatrogasaca bile odmah na licu mesta i da je povređenima pravovremeno ukazana stručna pomoć, a vatra brzo ugašena.

 

Mladen Savković