Preminuo Ninoslav Jovanović, osuđen za otmicu i silovanje devojčice

Vesti 08. jul 202209:07 > 12:28 30 komentara
N1

Ninoslav Jovanović preminuo je noćas u Opštoj bolnici u Požarevcu.

Ninoslav Jovanović iz sela Malča pravosnažno je osuđen na doživotnu robiju u avgustu prošle godine, a kaznu zatvora izdržavao je u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac, prenosi RTS.

Apelacioni sud u Nišu osudio ga je za otmicu i produženo krivično delo silovanja dvanaestogodišnje devojčice. Na taj način je potvrđena presuda Višeg suda u Nišu, kojom mu je izrečena najteža kazna predviđena Krivičnim zakonikom Srbije.

To je prva izrečena kazna doživotnog zatvora, propisana „Tijaninim zakonom“, koji je usvojen 2019. godine.

Podsetimo, Jovanović je devojčicu je oteo 20. decembra 2019. godine.

Devojčica je pronađena krajem decembra, a u potragu su bile uključene stotine pripadnika policije, BIA, Vojske Srbije, prijatelji, rođaci, kao i građani dobrovoljci.

Jovanović se skrivao u svom rodnom selu Malča do 5. januara, kada je uhvaćen u blizini groblja.

Uprava: Jovanoviću pozlilo u zatvoru, preminuo u bolnici

Uprava za izvrsenje krivičnih sankcija saopštila je da je osuđeniku Ninoslavu Jovanoviću pozlilo noćas, zbog čega je prebačen u bolnicu, ali je preminuo.

„Osuđeniku N.J. pozilo je sinoć posle 22 sata u sobi u kojoj je bio smešten. Odmah je prebačen u zavodski stacionar, gde mu je pružena sva medicinska pomoć i urađen EKG srca“, navedeno je u saopštnju o smrti Jovanovića, koji je u Požarevcu izdržavao kaznu doživotnog zatvora zbog otmice i silovanja devojčice.

Kako je navedeno, on je sanitetom Uprave, u pratnji medicinskog tehničara, prevezen u Opštu bolnicu u Požarevcu na odeljenje intezivne nege.

„Tu je, na žalost, preminuo posle nekoliko sati“, rečeno je u saopštenju, kao i da su o smrti odmah obavešteni Više javno tužilaštvo u Požarevcu i policija, a u skladu sa zakonom naložena je obdukcija tela.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare