Privedeno 600 migranata kod Horgoša, Gašić obećao bezbednost svim građanima

Vesti 25. nov 202213:02 > 14:36 129 komentara

Više od 600 ilegalnih migranata privedeno je na prostoru Horgoša i Subotica posle okršaja dve grupe i pucnjave koji su se desili u četvrtak uveče. Privedeni migranti će najverovatnije biti prevezeni u izbegličke centre na jugu Srbije.

Pročitajte još:

Policija i žandarmeriji pretražuju teren oko Horgoša i granice sa Mađarskom, a na licu mesta bio je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji će održati sastanak i razgovarati sa meštanima kako bi ih umirio.

Portal nova.rs je objavio da su u mestu Horgoš primećeni prazni autobusi, a pretpostavlja se da će njima biti odvoženi migranti.

Prema navodima Tanjuga, policija sprovodi akciju i u Beogradu. Ispred Ekonomskog fakulteta primetne su dve policijske „marice“, dok se u parku ispred te ustanove, koji je od 2015. često mesto okupljanja migranata, nalazi nekoliko desetina njih, okruženi policijom.

Bratislav Gašić je izjavio je da u Srbiji postoji nulta tolerancija prema svakoj vrsti kriminala, pošto su pripadnici Žandarmerije i udarna operativna grupa Kikinde i Subotice priveli više od 600 migranata na lokacijama na Horgošu, saopštio je MUP.

„Bezbednost svakog građanina Srbije i njihova imovina biće zaštićeni“, rekao je Gašić u Horgošu i dodao da je srpska policija spremna da odgovori na sve bezbednosne izazove, posebno na ovom delu teritorije gde je koncentrisan veliki broj migranata.

„U razgovoru sa predsednikom Republike jasno smo definisali ciljeve: da svaki građanin Srbije mora da ima zagarantovanu bezbednost i da njihova imovina mora biti zaštićena od svih vidova kriminala, pa i od migranata koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo“, rekao je Gašić.

Načelnik Uprave granične policije Mile Jandrić ukazao je da je u toku akcija koja je usmerena na sprečavanje krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

„Pripadnici MUP u sadejstvu više linija rada preduzeli su sve mere i radnje da blokiraju ovaj prostor. Otkriveno je više od 600 nelegalnih migranata, određene osobe koje su učestvovale u sinoćnoj pucnjavi su identifikovane, a pronađeno je i vatreno oružje“, precizirao je Jandrić i dodao da se akcija nastavlja i da će ta brojka biti još veća.

Dodao je da će se ove akcije nastaviti po jasnim uputstvima Gašića, navodi se u saopštenju.

„Srbija neće biti parking za migrante i u narednom periodu može očekivati više ovakvih akcija“, rekao je Jandrić.

Komentari (129)

Vidi sve komentare