Trstenik: Nastavničko veće predložilo isključenje nasilnih učenika iz škole

Vesti 23. nov 202210:53 > 12:43 228 komentara
trstenik nasilje škola ućenici nastavnica
Društvene mreže/Screenshot

Jednoglasnom odlukom Nastavničko veće Tehničke škole u Trsteniku donelo je predlog da se trojica učenika koja su maltretirala profesorku engleskog, isključe iz škole. Konačnu odluku treba da donese direktor, ali prema saznanjima N1, to se neće desiti danas.

U međuvremenu, jedan učenik se već ispisao iz škole, a za drugog učenika roditelji su predali dokumentaciju o traumi koju je preživeo.

Povezane vesti

Ranije je ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da očekuje da će sva tri učenika iz Trstenika, koji su izmakli stolicu nastavnici i sve to snimali mobilnim telefonom, do kraja nedelje biti kažnjeni najstrožom kaznom, isključenjem iz škole.

Podsetimo, u incidentu koji se odigrao 9. novembra u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika sedmog odeljenja trećeg razreda.

Učenik N.Ž. (17) je izmakao stolicu profesorki M.S. (44), koja je potom pala na pod. Druga dvojica učenika M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima.

Odnosno, incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali.

Profesorka engleskog jezika M.S. iz Trstenika koja je bila žrtva maltretiranja na času, rekla je za Nova.rs da je doživela preveliki stres, i da još uvek nije potpuno svesna šta joj se dogodlilo.

„Još uvek sam umorna i prestravljena. Ovo je bilo previše za mene. Iako sada znam mnogo više detalja sa tog događaja, verujte da nisam ni bila svesna šta mi se dogodilo na času. Tek kada sam došla kući i kada mi je sin pokazao snimak, shvatila sam šta mi se dogodilo. Bilo me je sramota šta sam doživela. Došla sam kući da vidim u kakvom sam stanju. Da se saberem“, rekla je profesorka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare