Mediji: U Horgošu se sukobile dve grupe migranata, pucali jedni na druge (VIDEO)

Vesti 24. nov 202223:1561 komentara
Ilustracija / N1

"Dve grupe migranata sukobile su se u Horgošu, pucajući jedna na drugu u ranim večernjim satima", objavio je vojvođanski internet portal Szabad Magiar Szo (SMZ), navodeći da u naselje "stižu policijske snage".

Dodaje se da su se pucnji iz automatskog oružja čuli tokom večeri i posle 19 sati, dok su građani čekali da deca dođu iz škole ili su išli na čas narodnih igara.

Objavljen je snimak nadzorne kamere u ulici Bele Bartoka, na kome se vidi petnaestak muškaraca sa kapuljačama, od kojih nekolicina nosi „kalašnjikove“, kako idu trotoarom „nešto pre 18 časova“.

Prenet je i snimak sa Fejsbuk grupe „Horgoš, moje mesto“ (Horgos A Mi Falunk), na kome se u centru naselja čuje više kratkih rafala iz automatskog oružja.

Povezane vesti

Šefica mesne pošte Olga Stojanović izjavila je za SMZ da je nekoliko policajaca stiglo u naselje u večernjim satima i najavila da će u petak, 25. novembra, početi prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži sazivanje vanrednog zbora građana.

„Meštani su javili da je veći deo naselja bio miran oko 21 časa, ali su drugi rekli da je policija neprkidno pristizala u naselje u 21.30. Otprilike u to vreme bilo je moguće videti grupu od 50 migranata“, tvrdi se i kaže da je od građana dobijena informacija kako se pucnji „neprekidno čuju oko 22.30“.

Migranti se uglavnom zadržavaju u ulici Bele Bartoka, na putu koji vodi ka granici sa Mađarskom.

„Meštani su uplašeni i kažu da se osećaju kao da se u naselju formirala druga vojska, kao da već preuzimaju vlast, zauzimaju im rodno mesto“, tvrdi SMZ, naglašavajući da su „meštani uplašeni i ljuti jer ih niko ne shvata ozbiljno“.

Pre nedelju dana je u Horgošu održan skup na kome su građani „jasno stavili do znanja da u pograničnom selu ima na hiljade migranata, kriminal cveta, a policije u naselju nema“, podseća portal delmagyar.hu, i ističe da su dva dana posle toga centrom naselja patrolirala dvojica policajaca, te da „nakon toga nisu viđeni“ i „sve se vratilo na staro“.

Komentari

Vaš komentar