„Montipajtonovski skeč“: Zašto je uhapšen lamborgini, a ne kum?

Vesti 29. mar 202309:18 komentara

Član Upravnog odbora Evopskog pokreta Vladimir Međak izjavio je da ga slučaj oduzimanja lamborginija Urošu Paniću koji je nasilnički i bahato vozio ulicama Beograda, podseća na skeč iz Monti Pajtona.

„Zašto je uhapšen auto, a ne kum? Mi odavno živimo ‘Leteći cirkus Montija Pajtona’. Sve liči na epizodu gde čovek ubija nekog i dolazi policija i pita – jel’ si ga ti ubio, a on kaže – nisam ja kriv, krivo je društvo. A onda on kaže uhapsite društvo i oni odu i uhapse društvo“, rekao je Međak za N1 i dodao:

„Ovde su oni uhapsili lamborgini. Po kom osnovu? Jel’ utvrđen neki prekršaj, neko krivično delo? Ti čoveku ometaš pravo slovode uživanja njegove imovine, po kom osnovu? Sve je to za smirivanje javnosti“, dodao je.

On je naglasio da ima osnova da Panić bude uhapšen.

„Ovo je igrokaz. Morali su da utvrde prekršaj, neko krivično delo. Da imaju osnova da ga osude, pa da mu oduzmu kao privremenu meru dok se ne presudi. A ne samo dođeš, oduzmeš auto i eto super, policija reaguje…“

Podseća i na slučaj „meklarena drugog kuma“ i dodaje da će i posle ovog „doći neki drugi meklaren“.

„Krenuli smo od helikoptera, sedam ljudi je mrtvo, a ko je kriv, niko? Ispalo je da je pilot bio pijan. Mi živimo u Monti Pajtonu, ovo vam je klasičan montipajtonovski skeč“, rekao je Međak.

Podsećamo, saobraćalna policija oduzela je automobil marke lamborgini, a za N1 je potvrđeno da je to automobil Uroša Panića, koji je bahato vozio i sve to snimio i objavio na društvenim mrežama. Uroš Panić je, inače, sin Petra Panića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića.