Merima Isaković optužila Branislava Lečića za silovanje pre 43 godine

Vesti 08. apr 202108:53 > 09:43 114 komentara
Nedeljnik

Psihološkinja i jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda bivše Jugoslavije Merima Isaković optužila je, u ispovesti "Nedeljniku", glumca Branislava Lečića da ju je silovao pre 43 godine.

povezane vesti

Isaković je bila jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda Jugoslavije i imala je naslovnu ulogu u filmu „Jovana Lukina“, a u 21. godini doživela je tešku saobraćajnu nesreću.

Posle završenih doktorskih studija iz psihologije i magistarskih studija iz kliničke psihologije, sada živi i radi u Australiji, blizu Brizbejna, kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog.

Isaković je za „Nedeljnik“ ispričala da ju je Lečić silovao 1978. godine, kada je imala 18 godina.

„Opraštam ti, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo“, navela je ona za „Nedeljnik“.

„Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja“, napisala je Merima Isaković.

Nedeljnik

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare