Meštani Batajnice kažu da ih nadležni ignorišu uprkos protestima

Vesti 08. feb 202319:36 13 komentara
protest(1) Batajnica
N1

Stanovnici Batajnice duže vreme se suočavaju sa mnogo problema, ali kako kažu, nadležni ih ne čuju, uprkos protestu koji je održan prošle sedmice, javlja FoNet.

Kako je FoNetu rekao Milan Ljutovac iz organizacije „Pokret IZBOR za našu opštinu Batajnica“, stanovnici ove opštine su „zapostavljeni i zaboravljeni“.

„Prvi od primera za to je Osnovna škola Svetislav Golubović Mitraljeta, u kojoj su radovi počeli pre dve godine. U septembru prošle godine izvođač je otišao u stečaj i posao je dodeljen drugom izvodjaču, koji takođe ne prati dinamiku radova“, kazao je Ljutovac.

Prema njegovim rečima, novi rok za završetak radova je početak aprila ove godine, ali po svemu sudeći i on će biti probijen, zbog čega meštani zahtevaju da im se omogući pristup gradilištu.

„Pošto smo poučeni ranijim lošim iskustvima, zahtevamo da se svake nedelje roditeljima omogući da obiđu gradilište i da se uvere kako teku radovi“, istakao je on.

Ljutovac je napomenuo da postoji problem i sa infrastrukturom i naveo da je rok za završetak nadvožnjaka između Batajnice i Šangaja bio 31. decembar 2021. godine, ali je to pomereno na 15. jun 2022, što takođe nije ispoštovano.

Mi smo zbog toga više od godinu dana prinuđeni da kružimo kroz uske jednosmerne ulice, a da ljudi koji putuju autobusom presedaju, jer javni gradski prevoz ne može da saobraća preko nadvoznjaka, kaže Ljutovac i ističe da je posle protesta koji je održan prošle sedmice Grad odlučio da oduzme posao firmi koja izvodi radove.

„Ta firma je izgubila posao jer je takođe otišla u stečaj i objavljena je nova javna nabavka, ali i ova nova firma ne radi ništa bolje od prethodne“, kaže Ljutovac.

On navodi da je obećano da će radovi biti završeni do kraja januara ove godine, ali je i taj termin probijen i ne zna se do kada će radovi trajati.

„Sutra idemo na sastanak sa nadležnima i zahtevaćemo pismene garancije za rešavanje problema, a ako to ne prihvate, građani će 10. februara blokirati autoput“, rekao je Ljutovac.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare