Meštani Krivelja protestom i zvižducima dočekali direktora Ziđina

Vesti 12. feb 202214:45 15 komentara
N1/arhiva

Meštani sela Krivelj i naselja Brezonik kod Bora zvižducima i povicima "ua" dočekali su prvog čoveka kompanije Ziđin koji se nalazi u poseti borskom rudniku.

Kolona vozila prošla je bez zaustavljanja, dok su im okupljeni, noseći transparente u rukama, stavili do znanja da se ne šale.

Stanovnici ugroženih sela okupili su se prethodno kraj zaobilaznice nedaleko od Flotacije rudnika bakra Veliki Krivelj, kako bi sačekali direktora kineske kompanije i predočili mu probleme s kojima se susreću zbog rudarenja, a video snimke sa tog protesta objavio je jedan od učesnika na svom Facebook profilu.

„Prenesite generalnom, ili će biti uslova za život ili vi ne možete više da radite. Od 2018. godine dobili su 1.000 poziva da dodju na zborove koje smo organizovali i nikada se nisu odazvali“, rekla je Snežana Živković iz Saveta Mesne zajednice Krivelj, jednom od radnika te kompanije koji je obezbeđivao put

Ona je u ime meštana zatražila razgovor sa direktorom Ziđina.

„Upućujemo poslednji poziv menadžmentu Ziđina, da se 15. februara odazove na zbor, ili će u suprotnom biti problema“, rekla je ona.

Pored svih problema koje imaju ubrzanim širenjem rudnika, rekli su i da su uznemireni konstantnim miniranjima i tokom noći, i ponovili da Ziđin radi bez dozvole.

Zaključili su da se ne poštuje Ustav Srbije, da kineska kompanija radi bez dozvola, uništeni su putevi, a topionica ne radi danas kako ne bi bilo zagađenja, jer je došao prvi čovek kompanije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare