Grupa meštana Lapljeg Sela protiv hapšenja mladića koji su tukli Rašićevog sina

Vesti 26. feb 202120:23 > 20:2417 komentara

U Lapljem Selu, gde je nedavno pretučen sin Nenada Rašića, političara sa Kosova koji je opozicija Srpskoj listi i politici Srbije prema Kosovu, treći put je organizovan skup srednjoškolaca i njihovih roditelja. Traže da se osmorica mladića, koji se zbog te tuče nalaze u pritvoru - oslobode.

Tuča mladića u Lapljem Selu, u kojoj je teške povrede zadobio Nikola Rašić, inače sin uglednog srpskog političara sa Kosova, uznemirila je meštane ovog područja.

Stiče se utisak da su oni uznemireni i revoltirani više zbog toga što se osmoro mladića zbog te tuče nalazi u pritvoru, koji im je produžen na mesec dana.

Povezane vesti

Srednjoškolci, ali i roditelji pritvorenih se već treći put okupljaju ispred sedišta policije u Gračanici kako bi tražili njihovo oslobađanje. Traže da se oni brane sa slobode.

Direktor gimnazije Dejan Denić ispred koje se desila tuča, kaže da se radi o običnoj tuči i da je ovaj slučaj dobio pogrešno tumačenje. Izrazio je žaljenje što se to dogodilo.

“Sve je posle toga podignuto na neki viši nivo i onda se stvaraju nepotrebne tenzije. Tu nikakve pozadine nema tog sukoba po meni, znači nikakvi politički motivi. To su razlozi po njima poznati, dve grupe mladića su imale neki svoj obračun i ništa više od toga“, kaže Denić.

Tuča mladića u Lapljem Selu je dobila veliku medijsku pažnju, naročito jer je u njoj teške povrede zadobio sin Nenada Rašića, političara koji je opozicija Srpskoj listi i politici Srbije prema Kosovu. To se u Prištini smatra i glavnim razlogom napada na Rašićevog sina.

Međutim, za mnoge među Srbima ovaj slučaj nema veze sa politikom, već je rezultat mladalačke nepromišljenosti.

Bilo kako bilo, osmorica mladića ce provesti narednih mesec dana u pritvoru, a sudu preostaje da utvrdi pravu istinu oko ovog incidenta.

Komentari

Vaš komentar