Meštani okolnih sela blokirali put koji se koristi za gradnju Moravskog koridora

Vesti 02. avg 202114:13 > 17:2425 komentara
Izvor: Nova.rs

Meštani nekoliko sela iz okoline Kraljeva, koja gravitiraju uz Zapadnu Moravu, blokirali su lokalni put, koji se koristi za gradnju Moravskog koridora. Razlog je most koji je zatvoren za saobraćaj, jer su stubovi napukli. Kažu da je ovo bila samo "blokada upozorenja". Ukoliko se ne pronađe rešenje za prelazak preko reke, meštani najavljuju blokadu magistralnog puta Kraljevo – Čačak

Inače, ovo je drugi most za godinu dana koji je zatvoren za saobraćaj. Prvi je još pre godinu dana stradao, a drugi most, na samo par kilometara uzvodno, zatvoren je pre desetak dana.

Meštani kažu da je most koji se već godinu dana popravlja, saniran na vreme, mogao biti alternativno rešenje. Zbog toga su morali da mašinama obore obale i sada prelaze traktorima bukvalno preko reke.

Put koji su meštani blokirali veoma je bitan, jer ga u ovom trenutku koriste kamioni koji grade Moravski koridor. A u blizini se gradi i putna baza. Zato će svaka naredna blokada usporiti gradnju Koridora.

„Izašli smo danas na raskrsnicu koja vodi na Ibarsku magistralu. Nismo hteli da zaustavimo saobraćaj u nadi da će se neko dozvati pameti i da će ispoštovati zadate rokove. Sledeći korak je 11. avgusta. Tada ćemo blokirati magistralu. Nisam optimista. Jer dok smo mi bili na blokadi, prošao je gradonačelnik Kraljeva, pogledao koliko nas ima i nije se zaustavio“, kaže Ivan Matović iz sela Popovići.

Ispravljanje Zapadne Morave i to čak na četiri mesta u njenom toku kroz Kraljevo, dodatno će ubrzati reku. A to znači da će mostovi na Moravi, koji su sagađeni pre više od 50 godina, biti u opasnosti.

Komentari

Vaš komentar