Meštani Pakovraća blokiraju put, kažu – Drobnjak još nije ispunio obećanje

Vesti 12. avg 202215:13 0 komentara
Blokada, Pakovraće
N1

Meštani Pakovraća više od deset dana zaredom blokiraju magistralni put za vozila izvođača radova na izgradnji auto-puta Preljina-Požega, dok ostala vozila propuštaju i 30. dan blokiraju firmu "Cemprom" za proizvodnju betona koji se koristi za izgradnju tog puta.

Jednomesečna blokada radova na izgradnji deonice auto-puta u selu Pakovraće kod Čačka nastavlja se i dalje jer još nema odgovora nadležnih institucija na zahteve stanovnika tog sela koji traže da im se isplati zemljište koje im je oduzeto za izgradnju auto-puta.

Nezadovoljni meštani Pakovraća ističu da direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak još nije ispunio obećanje koje je dao pre više od nedelju dana kada ih je posetio na blokadi.

Drobnjak je tada obećao meštanima da će se založiti u Vladi Srbije da im se isplati oduzeta zemlja po presudi Opštinskog suda, odnosno da Putevi Srbije odustanu od žalbe pred Višim sudom na presuđenu cenu, čime bi se sudski procesi, koji traju više od dve godine, okončali.

Opštinski sud je presudio da se meštanima Pakovraća zemlja, koja im je oduzeta za izgradnju auto-puta, isplati po ceni od 1.200 do 1.400 dinara po kvadratnom metru, na šta su Putevi Srbije uložili žalbu Višem sudu.

Meštani Pakovraća i dalje blokiraju firmu „Cemprom“ za proizvodnju betona koji se koristi za izgradnju auto-puta. U međuvremenu stigla su i rešenja o rušenju desetak kuća koje se nalaze na trasi auto-puta i prinudno iseljenje nekoliko porodica koje su ostale da žive u tim kućama.

Iz ministarstva građevine nisu odgovorili na pitanja N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!