Meštani Pakovraća nastavili blokadu gradnje auto-puta

Vesti 20. jul 202214:32 1 komentar
N1

Meštani Pakovraća nastavili su i u sredu, deveti dan za redom, blokadu firme za proizvodnju betona "Cemprom" u tom mestu i ne dozvoljavaju da se nastave radovi na izgradnji deonice auto-puta Preljina-Požega.

Meštani su zaustavili radove jer im još nije isplaćena sva imovina koja im je oduzeta za izgradnju auto-puta, a dobili su rešenja da će početi rušenje šest kuća i prinudno iseljene dve porodice, sa malom decom i starijim ljudima, koje su ostale da žive u dve kuće.

Blokada firme za proizvodnju betona započela je pre devet dana jer je 28. marta istekao zakup parcele od 51 ara na kojoj se firma nalazi.

Posle četiri dana blokade vlasniku parcele Radoslavu Ćosiću Gradska uprava u Čačku je ponudila da umesto zakupa otkupi tu parcelu, na šta je on i pristao, ali je ipak odustao od prodaje kada su mu u ponedeljak javili da mu nude 181.000 dinara za 29,5 ari placa.

„Nude mi oko 50 dinara za jedan metar kvadratni zemlje. Pa za te pare ne mogu ni hleb da kupim. Ponudu nisam prihvatio i blokadu nastavljamo“, rekao je Ćosić agenciji Beta.

Meštani Pakovraća čije se kuće i zemlja nalaze na trasi auto-puta ističu da su početkom aprila dobili obećanja na sastanku sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić da kuće neće biti srušne dok im ne budu isplaćeni i zemlja i kuće koji su eksproprisani, ali to obećanje nije ispunjeno.

Sudski procesi, koje vode meštani Pakovraća koji nisu bili zadovoljni ponuđenom cenom za kuće i zemlju koji im se oduzimaju za izgradnju auto-puta, pokrenuti su pre više od dve godine i još uvek nisu završeni.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare