Meštani Pakovraća s Drobnjakom, blokade ostaju dok se ne ispune obećanja

Vesti 02. avg 202216:451 komentar
Nova.rs/Ljubica Sokić (arhiva)

V.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak i gradonačelnik Čačka Milun Todorović sastali su se u utorak sa meštanima Pakovraća koji su kod betonske baze u tom mestu blokirali gradnju auto-puta jer im nije isplaćen novac za imovinu koja im je oduzeta zbog izgradnje puta.

„Mislim da smo postigli načelni sporazum da meštani obustave protest, a mi ćemo već danas uputit predlog vladi da odnese zaključak i vlasnicima se isplati odšteta u skladu sa presudom Osnovnog suda u Čačku. Meštani su obećali da će deblokirati betonsku bazu od koje zavisi nastavak gradnje auto-puta“, rekao Zoran Drobnjak.

Miloš Nikolić iz Pakovraća, koji je bio na sastanku s Drobnjakom, rekao je za portal N1 da blokade ostaju do daljeg dok se ne ispune data obećanja i istakao „ako oni ispoštuju, mi ćemo odblokirati“.

Nikolić je precizirao da meštani traže da Vlada donese zvaničnu odluku da će biti isplaćen novac na osnovu presude Osnovnog suda u Čačku, a da se Putevi Srbije neće žaliti na odluku suda. Tada će, kaže, blokade biti uklonjene.

„Ne verujemo više praznim obećanjima“, istakao je meštanin Pakovraće za portal N1.

Meštani Pakovraća kod Čačka blokirali su put kroz to selo za kamione i druga vozila izvođača radova na izgradnji deonice auto-puta Preljina – Požega, dok ostala vozila propuštaju.

Blokadu puta su počeli 1. avgusta jer ni posle 21. dana njihove svakodnevne blokade firme za proizvodnju betona, koji se koristi za izgradnju auto-puta, nije bilo odgovora državnih organa na zahteve da im se isplati imovina koja im je oduzeta zbog izgradnje tog puta.

Komentari

Vaš komentar