Meštanka Horgoša nakon pucnjave za N1: Bilo je strašno, svi smo uplašeni

Vesti 25. nov 202211:07 33 komentara

Meštanka Horgoša Olga Stojanović navodi za N1 da je jučerašnja pucnjava počela oko 18 časova, u centru ovog mesta, i dodaje da je većina građana za incident saznala preko lokalnih Fejsbuk grupa. "Svi građani su uplašeni i nervozni. Ovo se nama dešava stalno od 2015. godine i sedam godina živimo u strahu", rekla je ona.

Podsetimo, sinoć u Horgošu se desio sukob dve grupe migranata u kome je korišćeno automatsko oružje.

Povezane vesti

Ona je pojasnila da se pucnjava dogodila za vreme poslednjih časova koji su se održavali, kao i da su sva deca bila uplašena.

„Pucnjava se čula u nekoliko ulica. Svakog minuta smo čuli pucnjeve u drugoj ulici, a onda je stigla Žandarmerija. Cele noći su bili na terenu. Sada je situacija mirna. Osećamo se bezbedno kada su oni tu“, podvukla je sagovornica N1.

Dodaje da su incidenti česti, jer je u blizini mesto gde mađarske bezbednosne snage vraćaju u Srbiju ilegalne migrante koje uhvate na teritoriji te zemlje.

„Nakon toga, oni se okupljaju u okolini, i onda se dešavaju incidenti. Međutim, do sada nije bilo pucnjave. ovo je prvi incident takve vrste“, objašnjava ona.

Stojanović je najavila pokretanje peticije građana koji traže veću sigurnost u ovom mestu na granici sa Mađarskom.

„Osećamo se nesigurno i dajemo rok do nedelje da se nešto preduzme ovim povodom“, poručila je ona. Istakla je da u toku skupljanje potpisa građana i peticije kojom traže adekvatnu reakciju nadležnih. Najavljuje građanske skupove u slučaju da se ne preduzme ništa povodom ovog incidenta.

Navodi i da je već jednom ovakav skup građana održan povodom problema koje građani imaju sa migrantima, 17. novembra.

„Hoćemo da se ovaj problem već jednom reši. Želimo prisustvo snaga bezbednosti koje bi osigurale da se ovakve stvari više ne dešavaju“, naglašava Stojanović.

Mesto pucnjave u Horgošu
Mesto pucnjave u Horgošu
Mesto pucnjave u Horgošu

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare