Meta napada provladinih medija čak i Đoković, kad podrži ekološke proteste

Vesti 06. dec 202119:25 > 19:32 34 komentara

Najbolji teniser sveta Novak Đoković podržao je ekološke proteste nakon čega, kao po nekom nepisanom pravilu, odmah usledio i napad u provladinim tabloidima. I na njega i na njegovu porodicu. Od juče, međutim, kada se ogradio od politike, druga priča.

U grupu „lažnih ekologa“ dospeo je i Novak Đoković. Tako bar tvrde tabolidi.

„Ulje na vatru prevarenom narodu dolio je Novak Đoković svojom podrškom “ekološkom” skupu, koji je zet Vere Ristić, koja je vlasnik firme „Eko global“ i borila se svim silima da bespravno izgradi mini-hidroelekrtane i uništi srpske reke i prirodu“, objavio je  portal 24sedam.

Povezano:

Morao je Novak Đoković da sam sebe protumači i objasni kako bi tabloidi promenili matricu: „Želim da se ogradim od „pozicije“ i „opozicije“, političkih struja bilo koje vrste. Uvek sam se trudio da budem apolitičan. Smeta mi što čovek ne može da istakne svoj lični stav i mišljenje o osnovnim elementima za život i zdravlje kao što su vazduh, voda i hrana, a da ne bude obeležen kao levičar, desničar, opozicionar, demokrata, naprednjak, socijalista itd…“

Svaka vlast, pa tako i Srpska napredna stranka, plaši se da Novak Đoković bude na suprotnoj strani, smatra novinar Milenko Vasović. „Novaka samo treba „eliminisati“ i gurati iz Srbije, govorim sa pozicije vlasti, jer on jednim potezom može da „napravi brejk“ i sad je vlast u strahu. A dobar je primer Novaka, jer su se nakon njega oglasili i neki drugi“, navodi Vaspvić.

Podršku borbi za životnu sredinu uputile su i olimpijske šampionke Milica Mandić, Jovana Preković, zatim fudbaleri Mirko Ivanić, Mijat Gaćinović, Vujadin Savić, košarkaš Nemanja Nedović, atletičar Mihail Dudaš i drugi.

Sportisti su žrtve manipulacije opozicije, smatra vlast. „Nemojte da manipulišete izjavama tih ljudi, potpuno prirodnom željom ljudi, sportista, glumaca da žele da žive u zdravoj životnoj sredini. To svi mi želimo. Nema smisla da to zloupotrebljavate u političke svrhe“, rekao je poslanik SNS Vladimir Đukanović.

U protestu za zdrav vazduh i zdravu vodu nema politizacije, poručuju aktivisti i pozivaju Đokovića da im u toj borbi pomogne. „Kao što smo mi tebe bodrili, i kao što ćemo te bodriti, nemoj ostati nem na problem koji svake godine ubije 15.000 ljudi u zemlji čiju zastavu nosiš“, poručila mu je „Eko-straža“

Pored Đokovića i drugih sportista podršku ekološkim protetsima dali su i glumci. Svetlana Bojković, Gorica Popović, Vesna Čipčić, Anita Mančić i drugi posetili su juče dolinu Jadra, gde se planira rudnik litijuma i meštanima poručili – u ovoj borbi niste sami.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare