Meteorolog Todorović najavio snežnu zimu u Srbiji: Kakvo nas vreme očekuje u decembru?

Vesti 28. nov 202313:14 8 komentara
Nova.rs/Tamara Marković

U narednim danima temperatura u Srbiji će biti i do 18 stepeni, a nagli porast temperature znači da će potom uslediti isto tako veliki pad, rekao je za RTS meteorolog Nedeljko Todorović.

On je govorivši o vremenskoj prognozi u narednim danima naveo da se tokom dana i noći može očekivati kiša, a da će u nižim predelima Srbije biti slabog snega.

„Očekuje se mraz u četvrtak tokom jutra, a onda kreće porast temperature, i u večernjim satima kiša. U petak toplo, a onda tokom noći između petka i subote sledi jačenje oblačenja, kiša, a u subotu ujutru i sneg. Tako da bi dosta kiše bilo na jugozapadu Srbije i severu Crne Gore, što doprinosi porastu reka koje dotiču iz Crne Gore, i Lim bi možda bio pod opterećenjem“, ocenio je Todorović za RTS.

Dodao je da je u dolinama tokom prethodnih dana bilo kiše koja bi se ledila na tlu, što je posebno bilo primetno na istoku zemlje, kao i da bi građani o tome trebalo da pobedu računa.

Pročitajte još:

„A od četvrtka biće poledice u svim gradovima, i u Beogradu. Svako mora da brine o sebi, ali i zajednica da brine o svima. U tom smislu, nije iznenađenje ako sneg pada tokom zime“, istakao je Todorović.

Naveo je da je nemoguće u dan prognozirati da li će tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Srbiji biti snega.

„Imaćemo snežnu zimu u svakom slučaju, ali to je lutrija da znamo šta će tačno biti 1. januara, to je lutrija. Kako kreće ovaj ritam, biće dosta promenljivo. Bar ćemo za početak, sad u decembru, imati ovaj tip vremena i zimski mesec“, smatra Todorović.

Meteorolog je zaključio da bi to u praksi značilo promenljive periode vremena u kom će se smenjivati vetar, oblačno vreme, kiša, sneg i potom otopljenje i otapanje snega.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare