Mića Jovanović obrnuo ploču: Prvo govorio o podvođenju, sada se izvinjava Palmi

Vesti 25. apr 202122:00 > 22:4093 komentara
Mića Jovanović, Dragan Marković Palma
Goran Srdanov/Dragan Mujan/Nova.rs

"Bio sam na desetak proslava koje je organizovao Dragan Marković Palma i gotovo uvek su se dešavale iste scene - nakon fajronta bi odabrana ekipa odlazila u sobe sa devojkama koje je Palma dovodio. Čak sam prisustovao i sceni kad je jedan bivši ministar, visoki funkcioner SPS-a, tražio od Palme da mu rasporedi pevačicu benda koji je svirao u njegovom omiljenom klubu 'Tigar'", rekao je osnivač Megatrenda i bivši član SPS Mića Jovanović, nastavljajući za portal Nova.rs priču o žurkama koje su se godinama organizovale u Jagodini. A onda je sve porekao, gostujući na Pinku nešto kasnije, navodeći da je bio isprovociran navodno setivši se dva detalja iz prošlosti. Čak se i dobrovoljno, javno prijavio da bude svedok odbrane na suđenju Markoviću.

Jovanović je rekao da mu je Marković svojevremeno za fakultet „obećao divan prostor, koji će malo da košta“, ali je na kraju ispalo da je taj prostor sa kamatama koštao, pošto su ga tužili, „izvesni Koka-kola, 12 miliona plus kamate, ukupno 15 miliona, što je za nas bilo malo mnogo“. Rekao je da je, zatim, bio na žurci za 50. rođendan, na koji je došao iz Kana i da ga je Marković stavio pored „druga Ivice Dačića“, čime je, kaže, bio počastvovan, ali je onda došao Boris Tadić koji je navodno rekao što je tu „ja neću da sedim s kriminalcima“, pa ga je Marković premestio za drugi sto. Zbog toga je, sada kaže, on pozvao vozača i otišao za Beograd.

„Za rođendan, sad se ispravljam, nije bilo nikakve žurke, to je bila moja pretpostavka, obično se after-party desi, pa tu budu žurke… Jeste da su tu bile devojke i službenice, ali tu ničeg lascivnog nije bilo. Žurke koje sam ja četvrtkom pravio na Megatrend univerzitetu su bile potpuno iste, ničeg tu lascivnog nije bilo“, rekao je Jovanović, koji je prethodno, „dok je bio ljut“ iznosio optužbe dijametralno suprotne od onoga što je u nedelju uveče na Pinku rekao, i to sa detaljima. Sada kaže da je „malo preterao“.

Na pitanje da li „nije tačno ono što je objavljeno na portalu Nova.rs“, Jovanović nije demantovao pisanje, već je dao „objašnjenje“ zašto je takvu izjavu dao – jer, je, kako kaže, sam bio isprovociran „u trenutku kada je vrteo ove dve stvari“ i kada se setio tih događaja, koji su za njega, kako je rekao, bili ponižavajući, jer je „kao kuče bio odbačen na toj žurci“. „Moram da se korigujem, bio sam stvarno ljut, ako će gospodin Palma da prihvati moje drugarsko izvinjenje… Ja se javno izvinjavam, malo sam preterao. Jesu tu bile devojke i žene, ali nije bilo podvođenja, niti bilo čega lascivnog. Ja se dobrovoljno, javno prijavljujem da ja budem svedok odbrane na suđenju gospodinu Palmi“, rekao je.

Na pitanje da li je to bila, ipak, preterana reakcija za nekoga ko je ljut na nekoga, kaže da jeste. „Malo više ljutnje, malo neke situacije… Malo univerzitet ne funkcioniše, malo nervoze. Ja ću da ponovim da ničeg lascivnog nije bilo“, rekao je Jovanović.

Podsetimo, osnivač Megatrenda i nekadašnji član SPS naveo je prethodno za Nova.rs da su među zvanicama na proslavama Dragana Markovića Palme redovno bili ljudi iz državnog vrha, opštinski funkcioneri, tvrdeći da je jeste bilo podvođenja, da su postojale određene sobe u koje su, kako je navodio, odvođene devojke.

„Palma nam je pokazivao kako te prostorije izgledaju, to je kao pravi bordel“, navodi on, a zatim opisuje šta se konkretno dešavalo. „Svojevremeno sam prisustvovao jednom opštenarodnom veselju koje je Palma upriličio u svom omiljenom restoranu ‘Tigar’ s namerom da podmiti stanovnike Jagodine. Tu su bili bukvalno svi. To je bilo oko 2010. godine i sećam se da je bila živa muzika. Tada je jedan visoki funkcioner SPS-a, bivši ministar, rekao kako mu se dopala pevačica benda koji je svirao te večeri. Onda je Palma pozvao tu ženu da dođe do našeg stola i gotovo da joj je naredio da bude s njim te večeri. Oni su kasnije otišli u jednu od sob“, tvrdi Jovanović koji dodaje – „ako to nije podvođenje, šta jeste“.

Osnivač Magatrenda rekao je i da se jedna ženska osoba uvek pojavljivala na Palminim žurkama, te da je on, nakon izvesnog vremena, počeo da sumnja da je u pitanju organizatorka proslava. Naveo je da ona radi „u tom klubu ‘Tigar’ gde se sve događalo“.

Na pitanje portala Nova.rs. zbog čega do sada nije govorio o tome šta se događalo na žurakama koje je organizovao Marković, Jovanović je odgovorio da to nije prijavljivao jer je bio veoma vezan za SPS.

„Od početka sam bio deo te partije. Moj pokojni otac je bio od 1937. član Komunističke partije Jugoslavije i ja sam bukvalno progledao sa tom ideologijom. Bilo mi je glupo da denunciram svoje partijske drugove. A zašto sada ovo radim? Sigurno nije zbog para, jer sam već toliko zaradio da mene ne može niko da potkupi. Moram da naglasim da me niko nije vrbovao i da sam rešio da progovorim, jer mi se zgadilo da slušam Palmu kako se razmeđe i laže“, poručio je on.

„Palma izrekao gomilu laži“

Jovanović se osvrnuo i na Palmine navode da je lagao kad je govorio o podvođenju devojaka na proslavi pedesetog rođendana prvog čoveka Jagodine.

„Palma je izrekao gomilu laži prethodnih dana. Prvo je slagao da nije organizovao žurke, a zatim je pokušao lažima da demantuje moju izjavu o podvođenju devojka na proslavi njegovog pedesetog rođendana. Pošto je Marković javno pitao kako je to mogao da uradi pred 200 zvanica, objasniću vam na koji način se to dogodilo: Naravno da nije to uradio za vreme trajanja glavne proslave, već je sačekao fajront i da se običan narod raziđe. Tek nakon toga bi se ta njegova odabrana ekipa povukla s devojkama u posebne prostorije“, navodi Jovanović, ističući da nema nikakve veze sa liderom Stranke slobode i pravde, Draganom Đilasom.

Povezano:

Podsetimo, Marković je tvrdio da je lider SSP Dragan Đilas platio Jovanoviću da ga optuži, demantujući navode nekadašnjeg člana SPS.

„Palmina druga laž je bila da sam tražio od Đilasa 35 hiljada evra da bih rekao šta se dešavalo na njegovim proslavima. Nemam dobre odnose sa Đilasom, naprotiv, naši odnosi su veoma loši. On je koristio svaku priliku da oblati mene i Megatrend. Ja nisam u prijateljskim, već u neprijateljskim odnosima sa Đilasom“, napominje Jovanović. Deo o lošim odnosima sa Đilasom ponovio je i tokom emisije na Pinku.

Međutim, u intervjuu za Nova.rs, Jovanović je govorio da je spreman da prihvati Palmin predlog i da ode na poligrafsko testiranje.

„Marković je pozvao mene i Đilasa da odemo na poligraf. Ja to prihvatam, jer sve što govorim je stoprocentna istina. Međutim, voleo bih da odmah iza mene i Palma ode na detektor laži i da mu prvo pitanje bude da li je organizovao razvratne žurke sa maloletnicama i da li ih je podvodio“, rekao je Jovanović, pre nego što je objavio da je „malo preterao“.

Komentari

Vaš komentar