Mihajlović: Ekološki skup iskorišćen za promociju pojedinih koji žele u politiku

Vesti 11. sep 202118:10 22 komentara
Zorana Mihajlović
N1/arhiva

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da je današnji ekološki protest iskorišćen za promociju pojedinaca, koji hoće preko ekologije da prave političku karijeru.

„О tome da li će biti rudnika litijuma, fabrike litijumskih baterija i električnih automobila odlučiće građani na referendumu, ali tek kada budu završene sve studije i poznate sve činjenice, a ne preko neistina koje šire oni koji bi preko ekologije u politiku“, kaže se u saopštenju.

Povezane vesti

„Da vam je zaista stalo do životne sredine ne biste obmanjivali građane da tražite da se poništi ugovor sa Rio Tintom, jer takav ugovor ne postoji“, ističe se u saopštenju i dodaje „da ne bi sve to radili uz podršku onih za vreme čije vlasti je Rio Tinto došao u Srbiju“.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije, komentarišući održavanje ekološkog protesta u Beogradu, da joj „nije jasno zašto sada neki ustanci i protesti, pošto konačno imamo Vladu koja brine o ekologiji i radi nešto za zaštitu životne sredine„.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare