Zvaničnici podržavaju Vučića, izražavaju zabrinutost zbog navoda o atentatu

Vesti 22. jan 202208:56 > 12:11 37 komentara
N1

Potpredsednice Vlade Zorana Mihajlović i Maja Gojković izrazile su zabrinutost zbog navoda da organizovana kriminalna grupa sprema atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i istakle da veruju da će državni organi učiniti sve da ga zaštite. Podršku Vučiću uputili su ministar bez portfelja Nenad Popović i ministarka prvavde Maja Popović.

Povezane vesti:

„Srbija je ne tako davno u atentatu izgubila premijera i svaka pretnja po bezbednost predsednika Srbije mora do kraja da se ispita i sankcioniše, i preduzmu sve mere da on bude zaštićen“, navela je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović u saopštenju.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković u odvojenom saopštenju ocenila je da navodi o planovima atentata na predsednika predstavljaju „ozbiljno i zabrinjavajuće upozorenje ugrožavanja bezbednosti predsednika“.

„Pozivam sve nadležne institucije na potpunu posvećenost i angažovanje na rasvetljavanju svih činjenica. Verujem u profesionalnost i opredeljenost bezbednosnih službi da osujete ovakve namere i obezbede sigurnost i bezbednost predsednika, a time zaštite i državni poredak naše zemlje i spreče destabilizaciju zemlje“, naglasila je Gojković.

Popović: Naručioci atentata u Crnoj Gori, zaštititi Vučića

Informacije da se na čelu kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo predsednika Vučića nalazi šef kavačkog klana Radoje Zvicer ukazuje da se politički inspiratori i naručioci ovog atentata nalaze u Crnoj Gori gde kavački klan ima zaštitu režima Mila Đukanovića, saopštio je ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović.

„Kao čovek koji neprestano dobija pretnje od predstavnika kriminalnih klanova iz Crne Gore povezanih sa Milom Đukanovićem, veoma dobro razumem i ozbiljno shvatam opasnost koja preti predsedniku Vučiću. Ovi kriminalci i njihovi politički zaštitnici spremni su da ubiju svakoga ko im se suprotstavi i stane na put njihovim kriminalnim radnjama“, navodi Popović u saopštenju.

On je pozvao nadležne organe da preduzmu „sve neophodne mere da lična bezbednost predsednika Aleksandra Vučića bude sačuvana, a nalogodavci i direktni učesnici u pripremi atentata na predsednika budu otkriveni, uhapšeni i najstrožije kažnjeni“.

Popović: Vučić smetnja vođama kriminalnih klanova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je pokazao odlučnost i nepokolebljivost u borbi protiv mafije i organizovanog kriminala, očigledno predstavlja smetnju vođama kriminalnih klanova, koje su svesne da je država objavila rat mafiji, saopštila je ministarka pravde Maja Popović.

„Država i njeni organi su na istom zadatku i iz tih razloga, kao ministar pravde, pružam apsolutnu podršku predsedniku Aleksandaru Vučiću u borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala“, rekla je ona

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u petak da su od Evropske policijske službe (Evropol) dobili informacije o postojanju kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare