Mihajlović o protestima zbog Rio Tinta: Žele da zaustave razvoj Srbije

Vesti 08. jan 202214:22 > 14:32 55 komentara
Tanjug/Tara Radovanović

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da "deo političara i lažnih ekologa" želi potpunu zabranu izrade studije o uticaju projekta Jadar na životnu sredinu jer "znaju da će pokazati da sve vreme lažu i obmanjuju javnost".

Povezane vesti

Ona je povodom današnjih blokada saobraćaja na poziv ekoloških organizacija ocenila da su „pojedinci zarad ostvarivanja političkih ambicija i ciljeva, spremni da svoj interes stave iznad interesa čitavog društva“.

„Zahtevi da iz zemlje odu sve rudarske kompanije koje su u skladu sa zakonima dobile istražna prava, nemaju veze ni sa ekologijom, niti sa zaštitom životne sredine. Zato i ne žele da razgovaraju o činjenicama niti da se na osnovu činjenica i stava građana donose odluke“, navela je ministarka, a preneo njen kabinet.

Optužila je organizatore protesta da „žele da unište investicioni ambijent i ugroze sigurnost poslovanja“, što će se kako je navela, odraziti i na domaće i strane kompanije u Srbiji i uticati na smanjenje životnog standarda građana.

„Interes Srbije nije da se proizvoljno zaustavljaju projekti, već da imamo ravnotežu između ekonomskog razvoja i zaštite i unapređenja životne sredine. Ne bori se zdraviju životnu sredinu blokadama, vraćanjem u prošlost i zaustavljanjem razvoja. Oni koji zastupaju takvu politiku ne treba da se kriju iza ekologije, već da sa tom politikom izađu na izbore“, navela je Mihajlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare