Mihajlović o slučaju „Palma“: Afera umesto brige o žrtvama, kritike Tepić

Vesti 24. apr 202111:48 133 komentara
Tanjug/kabinet potpredsednice Vlade/Zoran Petrović

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović je u autorskom tekstu za "Politiku" istakla da je, zbog politizacije još nerazjašnjenog slučaja u Jagodini, javnost umesto brige o žrtvama prinuđena da se opredeljuje prema tome "da li im je više simpatična gospođa Tepić ili Palma".

povezane vesti

Mihajlović je, kako je navedeno u saopštenju njenog kabineta, u autorskom tekstu navela da „nije da nije očekivala najrazličitije reakcije“ kada je osudila svaki vid nasilja nad ženama ali i upozorila potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić da još nerazjašnjeni slučaj nasilja nad ženama i devojčicama u Jagodini nije stvar koja treba da se politizuje.

„Zato što prikupljanje bilo kakvih političkih poena na temi nasilja nad ženama urušava ulogu žrtava o kojima, iskreno verujem, svi zajedno moramo da vodimo računa. Svako nasilje nad ženama mora da se rešava u okviru institucija“, napisala je Mihajlović, koja je i članica predsedništva Srpske napredne stranke.

Mihajlovićeva je istakla da je time javnost umesto brige o žrtvama prinuđena da se opredeljuje prema tome da li im je više simpatična gospođa Tepić ili Dragan Marković Palma.

„Umesto istinske brige o žrtvama, mi danas imamo političku aferu. Imamo političarenje o tome ko će da ide u zatvor i da li će ova Vlada da padne za nešto što se dešavalo, kako je ‘ključni svedok’ naveo, u vreme kada su na vlasti bili sadašnji drugovi gospođe Tepić“, navela je Mihajlović.

Ocenila je da je „potpuno pogrešan način na koji gospođa Tepić pokreće slučaj žrtava nasilja nad ženama i devojčicama u Jagodini“.

„Da je više brinula o žrtvama, gospođa Tepić bi sa svojim svedokom prvo otišla kod tužioca, ispričala sve, ponudila dokaze, pokrenula postupak, a onda, ako misli da je to ispravno vodila tabloidnu kampanju protiv Palme“, navela je Mihajlović.

Dodala je da je ovakvim „političarenjem i generalizacijom“ viktimizovan i čitav jedan grad i zapitala se „kako je danas majkama čije ćerke rade u bilo kojoj firmi ili opštini u Jagodini“. Ona je pozvala policiju i tužilaštvo da što pre nepristrasno ispitaju optužbe Tepić na račun Dragana Markovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare