Mihajlović o zlostavljanju žena i dece: Agresija i bahatost način komunikacije

Vesti 29. mar 202310:40 komentara
N1

Nekadašnja ministarka Zorana Mihajlović osudila je nove slučajeve nasilja nad ženama i zlostavljanja dece i poručila da u društvu u kojem su agresija i bahatost postale način komunikacije, ne treba da čudi da raste i porodično nasilje.

„Još jedna žrtva nasilja nad ženama, još jedno zlostavljano dete…U društvu u kojem su agresija, bahatost postale način komunikacije, u kojem što ste bahatiji to ste bolji, gde nosioci javne reči ne prezaju od psovki i agresivnih govora, gde se sa mnogih nacionalnih frekvencija čuju bljuvotine, psovke, prostakluci, ne treba da čudi da raste i porodično nasilje“, navela je Mijalović na Instagramu i dodala:

„Tamo gde po medijima gledamo i slušamo agresiju u tonu i govoru bilo boraca za Zadruge, parove, jutarnje programe, Savski nasip, tzv novinare koji brane silovatelje, ili članice političke partije koje vikom i histerijom i skaradnim rečnikom pokušavaju da nadvladaju argumente, ili političare i ministre koji su zaboravili pristojno ponašanje – u društvu u kojem raste mržnja ljudi jednih prema drugim, u kojem su desnica i radikalizam postali stanje neke nove nečije svesti, ne treba da čudi rezultat, a to je zlostavljana deca i ubijena još jedna majka“.

Ona je naglasila da ove teške društvene i socijalne probleme ne rešavaju dužine zatvorskih kazni, i izmene zakona, i/ili poruke nadležnih koji se tad sete da su nadležni, već promena svesti, edukacija, obrazovanje, kultura svih nas. Počinje se, kako dodaje, od obdaništa, škola, medija, političara, javnih ličnosti..

„Кad ćemo shvatiti ?? Da moramo zajedno. Ili nikog nije briga više što u nekoliko autobusa mogu stati tela ubijenih žena u prethodnih deset godina, a u nekoliko vozova deca koju su ostavile i ožalošćeni prijatelji i porodice. Nasilje nije opcija. Radikalizam nije opcija“, poručila je Mihajlović.

Podsećamo, žena stara 35 godina pretučena je juče nasmrt u Jagodini, a devojčica (8) je u ponedeljak pronađena u stanu u Mirijevu u lošem stanju pošto je pretučena partnerka Uroša P. uspela da pobegne iz stana i u policiji prijavi nasilje u porodici.