Mihajlović poručuje Ristiću i Ćuti da predstave politički program

Vesti 18. dec 202116:59 > 17:0570 komentara
N1

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović poručila je profesoru Šumarskog fakulteta Ratku Ristiću i aktivisti Aleksandru Jovanoviću Ćuti da predstave građanima politički program, umesto što se kriju iza ekoloških tema, i istakla ne postoji nikakav ugovor sa Rio Tintom, niti sa bilo kojom drugom komapnijom o eksploataciji litijuma.

Povezane vesti:

Sve vreme se država ponaša odgovorno i svi podaci su javno dostupni, navela Mihajlovićeva u saopštenju.

Ona je pitala na osnovu kojih podataka Ristić tvrdi da će biti uništena životna sredina, kada se radi o potpuno novoj tehnologiji, a nisu završene studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

„Velika je bruka da profesor Beogradskog univerziteta govori o tako važnoj temi, kao što je životna sredina, bez ikakvih argumenata i dokaza“, ocenila je Mihajlović i upitala Ristića ima li bar jednu studiju o proceni uticaja projekta ‘Jadar’ na životnu sredinu, ili koristi ekologiju da bi dobio političke poene.

Ona je rekla da je Ristić bio član Republičke revizione komisije i da su u to vreme usvojeni projekti za gradnju 14 minihidroelektrana, između ostalog i na Goliji, Staroj Planini i Kopaoniku.

„To što se ne slažete sa politikom i projektima Vlade je legitimno. Vaše je pravo da se protivite privrednom i društvenom razvoju, ali onda budite iskreni i recite to građanima i predstavite to u okviru svog političkog programa na izborima. Licemerno je da se krijete iza ekoloških tema i da akademsko zvanje koristite za političku promociju“, poručila je Mihajlovićeva.

Komentari

Vaš komentar