Mihajlović: Puno agresije, fanatizma i neistina takozvanih ekologa u Srbiji

Vesti 04. maj 202111:06 > 11:07 74 komentara
ZORANA MIHAJLOVIC
Tanjug/Strahinja Aćimović

Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji procenjena je na više od 200 milijardi evra, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ocenila da je puno agresije, fanatizma i neistina koje izgovaraju oni koji se danas nazivaju, kako je rekla, takozvanim ekolozima u Srbiji.

„Možemo da se slažemo ili ne, ali je važno da baratamo činjenicama, umesto da skupljamo poene na poluinformacijama i zastrašivanju građana“, rekla je Zorana Mihajlović za TV Hepi i upitala hoćemo li da zatvaramo sve, po svaku cenu, iako nam donosi dobro.

Povezane vesti:

Zorana Mihajlović je podsetila da nikakav ugovor sa Rio Tintom neće biti potpisan dok ne budemo imali sve neophodne studije uticaja na životnu sredinu i dok svi ne budu imali uvid u to, sapšteno je iz Ministarstva.

Ona je navela da je do 21. maja otvoren poziv za lokalne samouprave da se prijave za subvencionisanje energetske efikasnosti, te da je neophodno da smanjimo potrošnju električne energije između 35 i 45 odsto.

„Lokalne samouprave će raspisati dva javna poziva – jedan za kompanije koje će te poslove realizovati, a drugi u toku jula za građane, da se jave i zamene stolariju“, rekla je Zorana Mihajlović i objasnila da je reč o pilot projektu, a da se sledeće godine očekuje budžet od najmanje 150 miliona evra samo za zamenu stolarije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare