Mihajlović: Rudnik Soko za sada zatvoren

Vesti 27. jul 202214:4511 komentara

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović istakla je, reagujući na odluku tužilaštva u Aleksincu da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kod lica za nesreću u rudniku "Soko", da "ne može da radi posao drugih institucija", kao i da je taj rudnik i dalje zatvoren po nalogu ministarstva.

Pročitajte još:

Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara posle predstavljanja predloga Integrisanog nacionalnog klimatskog i energetskog plana, naglasila da je inspektorka ministarstva otišla u rudnik „Soko“ odmah posle nesreće u kojoj je 1. aprila poginulo osam rudara.

„Ona je napravila izveštaj i on je predat Tužilaštvu. Mi ne možemo da odlučujemo o tome da li je neko napravio krivično delo ili nije, kao što ne možemo da odlučujemo o tome da li je neko rekao da je teran u jamu ili nije. Sa svim tim ljudima razgovarala je i policija i Tužilaštvo“, rekla je Mihajlović i podsetila da je ministarstvo zatvorilo rudnik „Soko“, koji posluje u okviru javnog preduzeća „Resavica“.

„Zatražili smo od uprave rudnika i uprave ‘Resavice’ da naprave dodatni rudarski projekat, i da dodatno pokažu kako mogu da rudnik ‘Soko’ učine još bezbednijim, jer je to jedini metanski rudnik u okviru ‘Resavice’. Sve dok to ne budu uradili, rudnik Soko neće raditi“, poručila je Mihajlović i naglasila da ne može da govori o tome da li je neko učinio krivično delo ili ne.

„Potpuno razumem ljude (u Aleksincu), bila sam tamo kada se desila nesreća. Da li ima ili nema odgovornih? Tužilaštvo treba eventualno da da dodatni odgovor“, zaključila je Mihajlović.

Komentari

Vaš komentar