Miketić sa nasipa: Represija policije, neki „momci u crnom“ prete građanima

Vesti 22. mar 202320:58 47 komentara

Narodni poslanik Đorđe Miketić, koji se pridružio građanima koji su pokušali da zatrpaju kanale na Savskom keju, rekao je za N1 da su na licu mesta bili "neki momci u crnom koji su pretili okupljenima".

Miketić je za N1 ispričao da su ga Novobeograđani pozvali kao ispomoć, a da policija plaši okupljene građane. Kaže da je situacija apsurdna, jer, podseća, po zakonu je svako bušenje nasipa ilegalno, ne postoji dozvola za to.

„Sada vidimo represiju policije, sa nekim momcima u crnom koji stoje ovde i prete građanima. Savski nasip je izubušen na mnogo mesta, mnogo je vila napravljeno i oni smatraju da mogu da rade šta hoće. Građani brane zakon od države, videćemo ko će biti jači. Radovi su ilegalni, kada se ovakva batinaška formacija pojavi, odgovor građana će biti veći. Znamo da se dešava sve više poplava, kada se voda popne, bušan nasip se probija. To je veliki problem, sada se to rešava i sada se prevenira“, rekao je Miketić.

Fonet/Marko Dragoslavić

Podsećamo, Stanari novobeogradskih blokova na levoj obali Save organizovali su na Savskom nasipu akciju zatrpavanja kanala koji su iskopani početkom marta, zbog toga što smatraju da je to urađeno mimo propisa. Kako je javila reporterka N1, na licu mesta su pripadnici policije, dok građani polako zatrpavaju rupe.

Izvođenje radova, najavljenih kao rekonstrukcija infrastrukture, na Savskom keju počelo je 9. marta kažu stanari bloka 70. Napominju da nikakve infrastrukture za splavove nije ni bilo, pa nema šta da se rekonstruiše.

Radnici su se oko 14 časova povukli i odneli cevi koje bi prolazile kroz nasip.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare