Miketić: Šapić dizajnira nove uniforme dok će se Beograđani zimus smrzavati

Vesti 16. sep 202213:07 11 komentara
aleksandar šapić
FoNet/Milica Vučković

Poslanik poslaničke grupe Moramo-Zajedno Đorđe Miketić ocenio je, da dok gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić bira uniforme i osmišljava nov izgled i naziv službi koje su u raspadu, Beograđani, koji čitave godine plaćaju grejanje, zimus će se smrzavati.

On je dodao da će, prema informaciji koju je poslanička grupa dobila u Beogradskim toplanama, temperatura u stanovima na zimu biti 18 stepeni celzijusa.

Miketić je pitao ko se danas seća da je Beograd, 2021. godine poručio i platio nove uniforme komunalne policije u vrednosti od 157 miliona dinara, ili oko 2.400 evra za samo jednu uniformu, a sada novi gradonačelnik u istom maniru planira zamenu uniformi svih komunalnih službi.

Pročitajte još

„Tadašnja nabavka uniformi pravdala se promenom imena komunalna policija u komunalna milicija. Sada se sprema nova promena imena gde će sve službe postati nekakvi Beli. Sprema se promena uniformi za sve gradske službe: Zelenilo, Čistoću, Beograd put, izvođače radova, podizvođače“, naveo je Miketić.

Ocenio je da se Šapić ne razlikuje od Vesića, predlažu se skupe kozmetičke promene koje su tu samo da isisavaju novac građana iz javnog budžeta, dok nijedan konkretan plan za rešavanje gorućih pitanja Beograđana nije predložio.

„Takođe, nakon svih skandaloznih nabavki i sumnji na korupciju, isti ljudi i dalje sede u sekretarijatu za investicije i planiraju ove i slične nepotrebne nabavke“, naveo je poslanik Moramo-Zajedno.