Miketić: Tajkuni i kriminalci žele obalu za sebe

Vesti 24. mar 202314:28 komentar
N1

Narodni poslanik Đorđe Miketić izjavio je da su dešavanja na Savskom nasipu posledica toga što tajkuni i kriminalci žele obalu samo za sebe, planiraju da ukinu sve "manje" splavove, a da ostanu samo njihove trospratnice koji će imati "legalan" priključak na struju i vodu, saopštila je stranka Zajedno.

Miketić je istakao da se postavljanje priključka na struju i vodu izvodi protvizakonito, a da građani i aktivisti podržavaju uklanjanje nebezbednih i nelegalnih splavova, pogotovo onih čiji divlji priključci su probušili nasip ili su nelegalno priključeni na reni bunare.

On je rekao da ako beogradska uprava želi da reši problem nelegalnih splavova i nelegalnih priključaka, to mora da se uradi po zakonu i zajedno sa građanima, „a ne da ovo postane još jedna otimačina naših obala i javnog prostora“.

Miketić je rekao da stranka Zajedno traži stroge propise za bezbednost splavova i kontrolu buke, maksimalne komercijalne površine do 450 kvadratnih metara i bez drugog sprata.

Dodao je da Zajedno traži i da se uzmu u obzir rezultati ankete po kojima ne treba više od pet splavova po kilometru obale i osnivanje nezavsne komisije koja će izabrati i dodeliti lokacije uzimajući u obzir raznovrsnost ugostiteljske i kulturne ponude, i poreklo novca vlasnika.