Miketiću prete objavom privatne fotografije: „Podneću tužbu, a za svedoka pozvati Vučića“

Vesti 27. nov 202315:29 164 komentara
N1

Narodni poslanik i predsednik gradskog odbora stranke Zajedno, Đorđe Miketić povodom pretnji koje je dobio putem poruke sa nepoznatog broja kaže za N1 da će podneti tužbu protiv NN lica, a za svedoka pozvati predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Predsednik Vučić je sinoć u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink rekao da postoji nešto što on zna i da ne zna kako ću ja to nekome tamo da objasnim, i da on o tome neće ništa da priča. Danas dobijam pretnju preko poruke sa nepoznatog broja“, ističe Miketić.

Na pitanje šta misli ko stoji iza pretnji, Miketić naglašava:

„Mislim da stoji država, naše institucije, BIA koja ne radi svoj posao ne štiti državu niti građane, već isključivo radi u službi jednog čoveka, targetirajući i ucenjujući opoziciju i svakog građanina koji se drzne da pusti glas protiv ovog štetočinskog režima. Podneću tužbu protiv NN lica koje ovo radi, a za svedoka ću pozvati Aleksandra Vučića s obzirom da je on to sinoć najavio pa pretpostavljam da ima neka saznanja o tome“, ističe Miketić.

Kako kaže, ne može da potvrdi šta se nalazi na fotografiji kojom mu se preti jer je „stara i blurovana“.

Prošle nedelje, Miketić je podneo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu privatnu krivičnu tužbu protiv premijerke Ane Brnabić za neovlašćeno raspolaganje ličnim podacima. Od tada, kako kaže Miketić, očekuje da „nešto kreće“.

Predsednik Vučić sinoć je gostujući u emsiji „Hit tvit“ rekao:

„Ja naravno ne smem da govorim o tome, ne, ne smem da govorim o detaljima. On je jedna ljudska sramota, to je sve što ću da kažem. I neće me mnogo pitati zašto ovo govorim, zato što on zna šta ja znam. I on govori o promenama i da će taj čovek da donese dobre promene Srbiji, a kad sam rekao ljudska sramota, verujte mi da je to sintagma toliko blaga i toliko… bolje da ne kažem ništa. (…) Pustite Miketića što je uhvaćen u laži, taj taj bolje da ne priča ni o čemu, jer može neko da mu postavi jedno drugo pitanje, samo ne znam šta će na to pitanje da odgovori. Ali neću dalje o tome, dakle diplomatski.“

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare