Mila Popović: Nije pljusak nepogoda, već ova vlast

Vesti 06. jul 202209:56 11 komentara
poplava kiša beograd
Tanjug/Rade Prelić

“Pljusak nije nepogoda, nepogoda je ova vlast za Beograd", izjavila je šefica odborničke grupe "Ujedinjeni" (SSP-PSG-PREOKRET-SLOGA) Mila Popović povodom potopa Beograda posle jake kiše koja je pala juče.

Izgleda da direktor Beogradskog vodovoda i kanalizacije (BVK), Strahinja Danilović, ume samo da skuplja kapilarne glasove za vladajuću stranku, a ne ume da napravi plan kako da se reši problem kišne kanalizacije godinama, ocenila je Popović, a prenosi SSP u saopštenju.

POVEZANE VESTI:

Dodala je i „kako to ne reći ako znamo da je napravljena i nova crpna stanica na Savskom trgu, a u ulici iznad, Sarajevskoj, je juče tokom pljuska nastao gejzir feklanih voda. Za ovu stanicu je BVK dao upotrebnu dozvolu 9. novembra 2021. godine posle probnih ispitivanja.“

Istakla je da su beogradske ulice bile reke i gejziri zbog nedovoljnog ulaganja u održavanje i razvoj sistema kišne kanalizacije i nestručnog vođenja grada.

„Betoniranje zelenila, izgradnja bez prave nezavisne stručne analize uticaja na sisteme poput vodovoda, kanalizacije za upotrebljene vode i sistema za kanalisanje kišnice, loše rekonstrukcije ulica, šut u odvodima. Sve to uzima svoj danak“, upozorila je Popović.

Zaključila je da su rešenja u povećanju zelenila kako bi se povećale propusne površine, bolje održavanje kišne kanalizacije, građenje retenzija za sprečavanje poplava, ali i u profesionalnoj upravi komunalnih preduzeća.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare