Mila Popović: Podnećemo inicijativu za hitnu sednicu za smenu Šapića

Vesti 14. okt 202215:25 9 komentara

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović navela je da će odbornička grupa "Ujedinjeni" u Skupštini grada Beograda podneti inicijativu za hitnu sednicu na kojoj bi se razgovaralo o smeni gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, jer je nezakonito legalizovao stan.

Opština Novi Beograd nezakonito je ozakonila (legalizovala) nelegalno dograđeni objekat u vlasništvu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na Bežanijskoj kosi, iako nisu bili ispunjeni zakonski uslovi da se taj objekat ozakoni, pokazuju dokumenta koja je prikupio BIRN.

Povezano:

Zbog toga je SSP zatražila hitnu smenu gradonačelnika. U BIRN-ovom članku stoje stoje papiri koji to dokazuju, a i prvi komšija je podeo prijavu protiv Šapića za tu nelegalnu gradnju, kaže Popovićeva.

„Neverovatna stvar je da čovek koji je gradonačelnik, samo mesec dana nakon što je stupio na dužnost, nezakonito legalizuje svoj stan od 403 kvadratna metra. Mi iz SSP i odborničke grupe „Ujedinjeni“ smatramo da je to dovoljan razlog za smenu prvog čoveka Beograda“, navodi.

Podnećemo inicijativu za hitnu sednicu skupštine, potrebna nam je trećina odbornika, rekla je Popovićeva navodeći da su odbornici iz grupe „Ujedinjeni“ to već potpisali i da će pozvati i ostale opozicione kolege da se priključe tome.

„Ne vidimo razlog da i ostali odbornici ne odreaguju to. Ne može da čovek koji je nezakonito legalizovao svoj stan, jer ne može čovek koji je nezakonito legalizovao svoj stan, čovek koji bi rebalo i krivično da odgovara, da vodi Beograd. To je još jedan razlog više zašto su neophodni izbori u martu“, navela je za N1 Popovićeva.

Upitan o beogradskim izborima, na konferenciji za novinare predsednik SSP Dragan Đilas je ponovio da veruje da će ih biti na proleće.

„Verujem da će biti izbora, znam šta je Aleksandar Vučić obećao građanima javno, očekujem se ispuni to obećanje da imamo izbore na proleće u Beogradu, jer je svima jasno da je vlast koja je dobila manje glasova od ostatka nelegetimna i da imaju probleme koji postoje. Mi smo kao dobornička gruipa podneli zahtev za smenu Šapića zbog legalizacije objekta koji nije smeo da se legalizujuje, očekujem da to podrži i ostatak opozicije“, naveo je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare