Milanović kaže da je srpska politika „kupusara“, Vučić mu „otpozdravlja“ glavicom kupusa

Vesti 17. feb 202416:38 93 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je u subotu kritike hrvatskog predsednika Zorana Milanovića izrečene na račun srpske politike i najavio da će mu poslati glavicu kupusa.

Milanović je u petak rekao da Srbija ne vodi hibridni rat, već kupusaru od politike jer ne može da se odluči da ći će biti proevropska ili proruska.

„Srbija sama ne zna šta hoće. To nije nikakav hibridni rat, to je nekakva kalja, kupusara od politika. Dosta godina vode politiku izrazito proevropski, onda izrazito proruski, a narod striže ušima. Nažalost, tako je“, naglasio je hrvatski predsednik.

Vučić je iz Mihena, prenosi Tanjug, poručio da je srpska politika „prava i vrhunska politika“ i da bi bilo dobro da i Hrvatska takvu vodi.

„Kupusarska politika – odlična politika. Mi volimo kupus, volimo da jedemo, imamo vrhunski kupus u Futogu, pa dobro, ima još malo da sačeka, kad dođe sezona futoškog kupusa, poslaću mu glavicu kupusa da vidi da je to jedna prava i vrhunska politika. Daj Bože da i oni takvu vode“, rekao je Vučić.

On je, odgovarajući na novinarsko pitanje da li je u Minhenu na Bezbednosnoj konferenciji bilo susreta s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, Vučić je rekao da ga nije vidio, čak ni usput.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare