Milanović (Narodna stranka): Srbijagas i Milenijum tim izvlače novac iz budžeta

Vesti 25. maj 202113:28 > 14:44 12 komentara
N1

Gradski odbor Narodne stranke u Kraljevu optužuje lokalnu vlast, Srbijagas i kompaniju "Milenijum tim" za sklapanje netransparentnog ugovora kojim je toj firmi dodeljen posao gasifikacije Kraljeva.

Narodna stranka saopštila je da je kompanija „Milenijum tim“, koja je od države dobila posao gasifikacije u Kraljevu, odgovorna za raskopavanje ulica i uništavanje instalacija u tom gradu, a da je pitanje kada će građani dobiti gas.

Povezane vesti:

Lokalna vlast odbija da obelodani ugovor sa tom kompanijom, pozivajući se na „državnu, poslovnu ili drugu tajnu“, navodi Narodna stranka.

„Prvi put čujem da gasifikacija u jednom gradu predstavlja državnu tajnu. Zakon je jasno definisao šta znači državna ili poslovna tajna, to nikako ne može biti gasifikacija“, rekla je za N1 Verica Milanović iz GO Narodne stranke u Kraljevu.

Ona kaže da su iz te partije obilaskom terena i u razgovoru sa građanima naišli na „ogromno nezadovoljstvo“ Kraljevčana, koji tvrde da su im ulice raskopane, da se ništa ne vraća u prvobitno stanje i da imaju prekide u vodosnabdevanju.

„Građani su nam rekli da su pitali izvođače da li imaju mapu instalacija da ne bi pravili štetu gradu, a oni su im rekli da nemaju odgovor na ta pitanja“, rekla je Milanović.

Ona je dodala da je Srbijagas, kao nosilac poslova gasifikacije u Srbiji, u ostalim gradovima zaključivao ugovore sa „Milenijum timom“ i lokalnim samoupravama bez ikakvog javnog tendera.

„U Gradu Kraljevu su odlučili da se igraju sprovođenja tendera“, rekla je Milanović i objasnila da je Narodna stranka zatražila i dobila zapisnike o otvaranju ponuda.

Kako ona kaže, javile su se tri firme – „Milenijum tim“, „Termovent“ iz Kraljeva i „Rasina inženjering“ iz Kruševca.

Međutim, potonje dve firme su automatski diskvalifikovane po otvaranju ponuda, jer su poslale nepotpunu dokumentaciju, kaže ona.

Nema ni promila sumnje da su Termovent iz Kraljeva i Rasina inženjering iz Kruševca poslale takve ponude slučajno, navodi Milanović.

„Mi ne znamo šta nas više nervira – da li bahatost, bezobrazluk Srbijagasa i Milenijum tima da izvlače novac iz lokalnog i republičkog budžeta, ili osionost lokalnih čelnika“, rekla je ona.

Pogledajte snimak cele emisije N1 Studio live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare