Milenijum tim: Podneti podnesci da se tužbeni zahtevi za medije smanje na 100 €

Vesti 11. avg 202116:55 > 17:19 0 komentara
N1

Advokatski tim kompanije Milenijum tim predao je sudu podneske da se svi tužbeni zahtevi prema medijima smanje na 100 evra, navodi se u saopštenju te kompanije. Dinamika kojom će podnesci za smanjenje visine tužbenih zahteva biti dostavljeni tuženim medijima zavisi od ekspedicije suda, a ne od kompanije Milenijum tim, dodaje se u saopštenju, koje je reakcija na to što je JUGPress ranije danas objavio da im je na adresu stigla nova tužba, sa odštetnim zahtevom od dva miliona dinara, a ne 100 evra kako je u julu saopštila ta kompanija.

„Napominjemo, da odluka koja je navedena u saopštenju koje smo poslali 19. jula tekuće godine ostaje – sve tužbe od strane kompanije protiv medija (koje su do sada bile za iznos od 100.000 EUR) biće smanjene na simboličan odštetni zahtev u vrednosti 100 evra. Kao kompaniji koja posluje 18 godina i ima skoro 1.000 zaposlenih, jedini cilj jeste da se utvrdi istina i da se stane sa iznošenjem neispravnih informacija o poslovanju kompanije i njenih vodećih ljudi, koje su do sada nanele štetu reputaciji i finansijskim rezultatima“, navedeno je u saopštenju Milenijum tima.

Naveli su i da kompanija „ostaje otvorena za sve medijske upite i za saradnje“, i da im „nije bio cilj, kako neki navode, zastrašivanje medija i gašenje istih“. Dodaju da će svaku odštetu dosuđenu sudskim putem donirati u dobrotvorne svrhe.

Podsetimo, na adresu glavne i odgovorne urednice Regionalne informativne agencije JUGpress Ljiljane Stojanović stigla je nova tužba za duševni bol direktora Milenijum tima Ivana Bošnjaka i Stojana Vujko. U saopštenju JUGpressa, navodi se da je tužba potpuno ista kao ona koju je Stojanović već preuzela u Višem sudu u Beogradu, nosi isti broj i odnosi se na izveštaj sa konferencije za novinare Narodne stranke u Vranjskoj Banji u vezi sa kupovinom tamošnjeg hotela.

JUGPress je saopštio i da u toj tužbi Bošnjak i Vujko traže nadoknadu od dva miliona dinara. „Tužba je poslata 29. jula i praktično pokazuje da je saopštenje od 19. jula, u kome je Milenijum tim tvrdio da će smanjiti odštetni zahtev na 100 evra po tužbi, običan spin, ili što bi se narodski reklo, lažovka. Ključno je pitanje zašto je potpuno istovetna tužba poslata i da li je to, zapravo, klasično zaplašivanje redakcije JUGpressa i glavne i odgovorne urednice. I ko plaši, Bošnjak i Vujko ili Viši sud u Beogradu?“, navodi se u saopštenju JUGPressa, objavljenom ranije danas, a na šta Milenijum tim reaguje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!