Milenković oslobođen čuvanja tajnosti podataka, u utorak opet u Tužilaštvu

Vesti 15. jul 202217:31 > 17:33 58 komentara
Tanjug / Sava Radovanović

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljena je odluka ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina kojom se Slobodan Milenković oslobađa čuvanja tajnosti podataka za potrebe davanja iskaza pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, ova odluka se odnosi na svega nekoliko pitanja koja su Milenkoviću postavljena u okviru predistražnog postupka i nose oznaku „strogo poverljivo“, dok sva ostala pitanja nisu označena stepenom tajnosti.

Odluka je, kako se navodi, doneta na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka, koji propisuje da rukovodilac organa javne vlasti može na zahtev nadležnog organa da oslobodi lice dužnosti čuvanja tajnosti podataka posebnom odlukom kojom se predviđaju i mere zaštite tajnosti podataka, ali samo za namene i u obimu u kojem je podnet zahtev nadležnih organa.

Dodaje se i da je odluka doneta u skladu sa Uredbom o posebnim merama fizičko-tehničke zaštite tajnih podataka.

Po prijemu ove odluke, Više javno tužilaštvo u Beogradu je uputilo novi poziv Milenkoviću za razgovor u svojstvu građanina za utorak, 19. jul.

Iz Tužilaštva podsećaju da se razgovor sa Milenkovićem obavlja u cilju provera zakonitosti njegovog rada, kao načelnika Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd, a nakon navoda pojedinih medija i bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih u javnosti prethodnih sedmica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare