Milenkovića čuvaju kolege, napadaju tabloidi, a i funkcioner SNS „naoštrio pero“

Vesti 13. jul 202219:21 > 22:41 38 komentara

Policijski inspektor Slobodan Milenković koji je je otkrio Jovanjicu i koji se u svojstvu građanina juče pojavio u Višem javnom tužilaštvu i dalje je na "meti" tabloida i pojedinica iz Srpske napredne stranke.

„Mali Senta odbio da priča o aplikaciji Skaj“, „Senta zeza tužilaštvo“, „Milenković dao pisanu izjavu, bez odgovora o Skaj aplikaciji“ – samo su neki od naslova koji su osvanuli u tabloidima, nakon što je sa policijskim načelnikom Slobodanom Milenkovićem obavljen razgovor u posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije. Njegov advokat Zdenko Tomanović kaže za N1 da je tom prilikom u Višem javnom tužilaštvu Milenković ponovio svoj stav.

„Njegov stav jeste i ponavljam – garantujte mi život moje porodice i ajmo zajedno da razotkrijemo i bavimo se kriminalom naših državnih funkcionera“, navodi Zdenko Tomanović, advokat inspektora Milenkovića.

U Palatu pravde Milenković nije došao sam. Njegov advokat tvrdi da su mu podršku sve vreme pružale kolege.

Povezano:

„To su mladi ljudi koji imaju mlade porodice, oni su došli da štite svog šefa i sad pogledajte tu situaciju, oni dolaze, njih desetak je došlo naoružano u državnu instituciju da štite šefa – načelnika borbe protiv droge. Od koga – od države. Pa zar to nije jedna porazna situacija“, pita Tomanović.

Ono što je za advokata Zdenka Tomanovića porazna situacija, za člana Srpske napredne stranke i advokata Dijane Hrkalović i Predraga Koluvije glavnoosumnjčenog u slučaju Jovanjica – Vladimira Đukanovića, je ipak, nešto drugo.

„Iskreno, porazilo me je kada sam video da načelnik Četvrtog odeljenja beogradske policije, bez blama dolazi u sud kao narkobos sa naoružanim gorilama.To je van svake pameti. To je nedopustivo. Šta radi država? Da li je obezbeđenje privatno ili policijsko? Zaista, zastrašujuće“, napisao je Đukanović na Tviteru.

Novinar Vuk Cvijić kao zastrašujuće vidi ponašanje tužilaštva. Kaže da je nedopustivo to što ta institucija ne reaguje na informaciju da se sprema likvidacija pojedinih policajaca. Dodaje i da je Srbija zbog toga došla u situaciju da zaposleni u MUP-u moraju sami sebi da čuvaju glavu.

Reakciju advokata Đukanovića, povodom slučaja Slobodana Milenkovića, ocenjuje kao neprimerenu.

„On se, pre svega, ponaša kao predstavnik stranke na vlasti, štiti njene interese. Njega ne preporučuje advokatsko znanje nego partijska legitimacija i tako se ovde ponaša. A ovo što je rekao je zastrašujuće. Prvo vređajući službenike – policajce na taj način, znajući da postoji informacija da im je život ugrožen. Takvih primera nema čak ni u Južnoj Americi, ne da javno funkcioneri iz vlasti koji podržavaju mafiju govore na taj način o policajcima“, rekao je novinar NIN-a Vuk Cvijić.

Sagovornik N1 dodaje i da se tužilaštvo u slučaju Slobodana Milenkovića ponaša instrumentalizovano i da reaguje na napise tabloida, a ne na činjenice koje iznose uzbunjivači iz policije.

Inače, Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da predmet koji se vodi u slučaju Milenkovića nosi oznaku strogo poverljivo i da se u skladu sa Zakonom detalji neće saopštavati javnosti sve dok traju neophodne provere.

Komentari (38)

Vidi sve komentare