Miletić: Na Prajd samo vakcinisani, sa negativnim testom ili preležanim virusom

Vesti 13. sep 202115:28 > 15:459 komentara
Prajd, Parada ponosa, gej, zastava
Izvor: Pixabay

Na Paradi ponosa, koja će biti održana u subotu 18. septembra, moći će da prisustvuju samo građani koji su vakcinisani, koji imaju negativan test na kovid-19, kao i oni koji su preležali virus korona.

To je za Danas izjavio Goran Miletić iz Organizacionog odbora Beograd Prajda, koji je naglasio da će organizatori na ulazu u park Manjež, odakle će krenuti šetnja ulicama srpske prestonice, zamoliti učesnike da prilože dokaz o vakcinaciji, testiranju ili da su preležali kovid-19.

Povezane vesti:

„Mere će toga dana biti prilagođene epidemiološkoj situaciji o čemu će javnost biti obaveštena narednih dana“, ukazuje Miletić.

Prema njegovim rečim, Organizacioni odbor Beograd Prajda svakodnevno prati epidemiološku situaciju i od sinoć, kada je počela Nedelja ponosa, primenjuju se adekvatne epidemiološke mere.

„Na primer, u pozorištima u kojima se igraju predstave u okviru Prajd Teatra, broj posetilaca je ograničen, meri se temperatura, a obavezne su i maske. Slične mere će biti i na drugim događajima ove sedmice“, ističe Miletić.

Podsetimo, Nedelja ponosa koju organizuje Beograd Prajd počela je u nedelju u Beogradu i trajaće do 19. septembra.

Tokom ove sedmice biće održano više od 40 događaja, uključujući predstave, filmske projekcije, panel diskusije, konferencije, radionice, žurke i druge umetničke, kulturne i edukativne programe.

Ovogodišnji slogan je „Ljubav je zakon“, a kao i svake godine, ova manifestacija LGBT+ zajednice u Srbiji završava se šetnjom, koja je zakazana za sam kraj sedmodnevnih događaja – u subotu, 18. septembra.

Šetnja kreće i završava se u parku Manjež – Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića, pored Skupštine Srbije, Kneza Miloša i Nemanjinom.

Komentari

Vaš komentar