Miletić: Zakon o istopolnim partnerstvima biće usvojen onda kada Vučić bude hteo

Vesti 07. sep 202108:5512 komentara
N1

Član Organizacionog odbora Beograd Prajda Goran Miletić izjavio je da je uveren da će Zakon o istopolnim zajednicama biti usvojen ove godine ili sledeće, jer je to međunarodna obaveza Srbije.

„Tekst je spreman, potrebno je samo usvajanje u Skupštini“, rekao je Miletić za list Danas, dodajući da je zastoj u usvajanju tog zakona loša vest i za LGBT+ zajednicu, ali i za sve građane Srbije.

On je naveo da je rad na zakonu zaustavljen zbog „tumačenja Ustava od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića„, „iako Srbija ima Ustavni sud koji bi mogao da se izjasni po tom pitanju“.

„Umesto toga, stiče se utisak da predsednik o svemu odlučuje i da će zakon biti donet onda kada on to bude hteo. To je loša poruka jer se građani Srbije koji pripadaju ovoj zajednici i dalje suočavaju sa veoma realnim i svakodnevnim problemima koji bi se uz veoma malo volje mogli rešiti“, naveo je Miletić.

Prema njegovim rečima, zakon „neće koštati ni građane, ni državu“, a mogao bi mnogo da znači LGBT osobama.

On je najavio i da će ovogodišnja „Nedelja ponosa“ biti održana od 12. do 19. septembra, a tradicionalni prajd marš u subotu, 18. septembra.

Komentari

Vaš komentar