Nova.rs: Milica Đurđić otvara novu kliniku, kredit od 1,6 miliona dobila zahvaljujući Brnabić

Vesti 08. jul 202415:20 229 komentara
Tanjug video

Milica Đurđić, partnerka predsednice Skupštine Ane Brnabić, otvorila je privatnu polikliniku u Beogradu na vodi, objavio je portal Nova.rs. Prema podacima u koje su imali uvid, Đurđić je za potrebe otvaranja ove zdravstvene ustanove podigla kredit u vrednosti od 1,6 miliona evra, nakon što je pod hipoteku stavila stan svoje partnerke u Šolinoj ulici na Dedinju.

Partnerka Ane Brnabić nedavno je otvorila firmu „MD Clinic“ koja se, kako je Nova.rs pisala, bavi „iznajmljivanjem vlastitih ili iznajmljenih nekretnina i upravljanjem njima“, a sada je otvarila i polikliniku u Beogradu na vodi.

Đurđić, inače specijalista radiologije, je za otvaranje klinike podigla kredit, i to preko firme „MD Clinic“. Reč je o zajmu za koji je stavljena hipoteka na stan bivše premijerka na Dedinju. Portal Nova.rs piše da je iznos kredita 1.656.170,00 evra u dinarskoj protivvrednosti, što je nešto više od 193 miliona dinara.

Brnabić i Đurđić ne žive u pomenutoj nekretnini, već su i dalje u vili Jovanke Broz od 750 kvadrata, u koju su se uselile još 2020, a koju bi, po zakonu, u naredna četiri meseca morale da napuste.

Kredit za kupovinu opreme

Kredit je odobren „za potrebe kupovine opreme za radiologiju i finansiranje pripadajućeg PDV-a“. Kako se navodi u dokumentaciji u koju je Nova.rs imala uvid, od pomenutog iznosa 1,3 miliona evra izdavaja se za kupovinu medicinske opreme, a zajam je odobren na 84 meseca ili sedam godina.

Na ime Milice Đurđić u APR vode se dve firme gotovo istovetnog naziva. Tačnije, jedna koja se bavi iznajmljivanjem vlastitih i tuđih nekretnina i upravljanjem njima, dok je 31. maja ove godine, kao preduzetnica otvorila i drugu „Milica Đurđić Pr Poliklinika MD Clinic Beograd“.

Tanjug/ Marko Đoković

Kako se navodi na sajtu Agencije za privredne registre, ona se bavi specijalističkom medicinskom praksom i nalazi se na adresi Luke Ćelovića Trebinjca 42, u samom „centru“ Beograda na vodi.

Klinika, pored radiologije, ima i službu za ginekologiju, pedijatriju, internu medicinu, dermatologiju, neurologiju, ortopediju, urologiju, onkologiju.

Milica Đurđić je do 2023. godine bila suvlasnica privatne bolnice Biocell, dok je drugi suvlasnik bio Džihan Abazović, brat tadašnjeg premijera Crne Gore Dritana Abazovića. Najavljivana je kao najveći medicinski poduhvat i najskuplji projekat u srpskom privatnom zdravstvu tokom 2022, Biocell se bavio pre svega vantelesnom oplodnjom.

Bolnica je zatvorena 2023. godine, pošto su se razišla njena tri ključna čoveka Đurđić, Abazović i Aleksandar Ljubić. Iz uprave bolnice su u leto 2023, posle nepunih godinu dana rada, saopštili zaposlenima da zatvaraju ustanovu i da ne dolaze na posao, jer su u finansijskoj blokadi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare