Milićević: Intervju Đukanovića sa Koluvijom uvreda za pravosuđe i za zdrav razum

Vesti 04. okt 202118:12 > 18:56 0 komentara
Ivan Milićević
N1

"Ne vidim racionalno objašnjenje Vladimira Đukanovića za intervju sa Predragom Koluvijom, protiv koga je sudski postupak u toku. To je jedan atak na pravosudni sistem, na pravosuđe i na kraju krajeva - na zdrav razum. Nedopustivo je da neko, bez obzira što je advokat, koristi tu okolnost da saslušava u programu uživo svog klijenta, koji je optužen za jedno od najtežih krivičnih dela, i da na taj način sprovodi propagandu. To je samo po sebi zapanjujuće, ako se uzme u obzir koje sve funkcije Đukanović obavlja pored toga što je advokat", izjavio je novinar portala Nova.rs Ivan Milićević u Danu uživo.

Povezane vesti

Dodaje da je imenovanje Đukanovića na javne funkcije „dobro upakovano“ u zakonske rupe, pa zbog toga nepometano „može da radi to što radi“.

„To vidimo iz toga da nema nikakve reakcije Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca. Sukoba interesa sigurno ima, ali je to vešto upakovano da ipak može da se ‘progura’ njegovo ponašanje i postupanje. Znali smo da će, kada Koluvija bude prešao u kućni pritvor, uslediti rafalna odbrana i da će se njome baviti najviši državni funkcioneri“, rekao je Milićević.

Nejasna mu je reakcija ministra odbrane Nebojše Stefanovića koji je krenuo da odgovara na optužbe Koluvije nakon intervjua sa Đukanovićem, a to isto nije radio pre nekoliko meseci kada je direktor gazdinstva „Jovanjica“ po prvi put te optužbe izneo u javnost.

„Činjenica je da Predrag Koluvija nije mogao da ima takvu plantažu i da se time bavi, a da za to nema podršku bezbednosnih struktura, što se i vidi iz optužnice ‘Jovanjica 2’, kojom su obuhvaćeni bezbednjaci“, rekao je on.

Povodom reakcije direktora policije Vladimira Rebića, kaže da je on govorio iz ugla funkcije koju obavlja.

„Nemam sumnje da je to što je Rebić rekao tačno. Policajce koje je Koluvija optužio su saslušani još na početku istrage, prošli su poligraf, tako da što se njega tiče, nemam šta da zamerim. On je stao ispred svoje službe i ispred svojih inspektora koji su radikli na slučaju.

Ocenio je da poligraf kod nas i u medijima služi samo za „uveseljavanje naroda“.

„Svaki put kada narod mora da se zabavi, i da se skrene pažnja na nešto, onda se ide pričom na poligraf. Na kraju krajeva, ako ćemo da idemo na poligraf, ići ćemo u neku nezavisnu državu, gde će neki nezavisni ljudi da čitaju rezultate. Nećemo sigurno ići kod Vulina na poligraf“, naglasio je Milićević.

On je istakao da je suština celog ovog slučaja da optuženi Predrag Koluvija mora da odgovara za nelegalnu proizvodnju i stavljanje u promet enormne količine droge koja je pronađena, i poručuje da sve to „ne može da se zatrpa i ne može da se zaboravi“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!