Milinkovići „odblokirali“ svoje imanje nakon razgovora sa Zoranom Drobnjakom

Vesti 21. jun 202209:48 > 10:47 9 komentara
N1

Nakon razgovora sa Zoranom Drobnjakom, direktorom JP "Putevi Srbije", koji se dogodio kasno popodne u ponedeljak u Divcima, porodica Slobodana Milinkovića iz Valjevske Loznice odlučila je da odblokira "svoje imanje" i dozvoli nastavak radova na brzoj saobraćajnici Iverak-Lajkovac.

„Dogovoreno je da dozvolimo nastavak radova na brzoj saobraćajnici, a da ćemo u narednih 15 dana dobiti konkretne odgovore na naše zahteve, a to je da nam se isplati zemljište površine 1,36 hektara, koje je od nas oduzeto pre godinu i po dana i da nam se otkupi stoka, jer mi ovde sada stešnjeni između pruge i ovih saobraćajnica više nemamo uslova da je držimo“, izjavila je za N1 Slađana Milinković nakon razgovora sa Zoranom Drobnjakom i najavila ponovnu blokadu radova ukoliko postignut dogovor ne bude ispoštovan.

Povezane vesti

Milinković je rekla i to da je juče putem telefona bila u kontaktu sa Biljanom Vuksanović iz Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu i da oni u Ministarstvu, navodno, nisu bili upoznati sa problemima na terenu, jer su od nadzornog odbora dobijali informacije da se na trasi brze saobraćajnice nema većih problema i da se svi problemi rešavaju „u hodu“.

Da podsetimo, Milinkovići su u ponedeljak na svom imanju, na kome je izvršena eksproprijacija, a koje im država još nije isplatila, blokirali radove na brzoj saobraćajnici Iverak, Lajkovac na dva mesta – delu trase prema Lajkovcu i delu prema Valjevu.

Njih su podržale komšije iz Valjevske Loznice, Veselinovaca i Popučaka, koje imaju slične probleme i kroz čija imanja prolazi nova saobraćajnica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare