Milinović: Važno je što je presuda jasna, sumnjam da će se otkriti motivi

Vesti 09. dec 202113:56 > 19:47 2 komentara

Radijski voditelj Daško Milinović kaže da je iznenađen brzom reakcijom pravousuđa i dodaje da ne zna kada je pred sudom nešto ovako brzo završeno. Podsetimo, prvooptuženi za napad na Daška Milinovića osuđen na kaznu zatvora od godinu i dva meseca, dugooptuženi na 10 meseci zatvora, a podstrekivač napada na godinu i četiri meseca zatvora.

„Videćemo šta će biti od zatvorskih kazni, važnija je ta jasna presuda koja je dobro napisana. Država je imala priliku da lako ispadne jako dobra i iskoristila je, policija je imala lak zadatak da nađe počinioce, onda su pravosudni organi bez pritiska obavili posao, imam utisak da su sudija i tužilac časni ljudi“, rekao je Milinović.

Kaže da zvanično nije dobio informacije o motivima napda i veruje da će tako i ostati.

PROČITAJTE I:

„Razlozi i motivi to bi moglo u nekoj drugoj zemlji i sistemu. Za neke mnogo važnije slučajeve gde se desilo veliko nasilje nismo saznali ko su inspriatori i naručioci, pa teško da ćemo i za mene“, dodaje.

Milinović naglašava da pretnje dobija svakodnevno, jer, kaže, na internetu svako može da ti poruči šta želi.

„To je nešto na šta čovek koji se bavi javnim poslom mora da računa, to nije smanjeno. Da li će ovo nekoga da obeshrabri, ne znam, voleo bih. Ja sam želeo da bude jasna presuda, da se pokaže da to tako ne može, da imamo sistem koji će to da sankcioniše“, rekao je radijski voditelj.

Daško Milinović napadnut je u aprilu u Novom Sadu.

Gostovanje Daška Milinovića pogledajte u današnjoj emisiji N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare